Ders yaparken telefona bakmak öğrenmeyi ve verimi düşürür mü?

Soru başlıkta gördüğünüz gibi. 8.sınıfım LGS'ye hazırlanıyorum. Test çözerken arada bir telefona bakıyorum o verimi düşürür mi sizce sizin fikirleriniz neler? Dikkatim çok dağılmıyor mesela şunu demek istiyorum, testi boşuna mı çözmüş oluruz?

Telefonda bununla ilgili bir uygulama var. Telefonu ters şekilde masaya koyuyorsun eğer ekranı kendine döndürürsen uyarı veriyor.

Soru başlıkta gördüğünüz gibi. 8.sınıfım LGS'ye hazırlanıyorum. Test çözerken arada bir telefona bakıyorum o verimi düşürür mi sizce sizin fikirleriniz neler? Dikkatim çok dağılmıyor mesela şunu demek istiyorum, testi boşuna mı çözmüş oluruz?
Şahsen ben sınav dönemimde başka bir odaya koyuyordum. Sosyal medya hesaplarını dondurmayı da tercih edebilirsin. Rahat ol.

The Forest diye bir uygulama var.Onu kullanmanı tavsiye ederim.Uygulama üzerinden bir süre ayarlıyorsun,geri sayımı başlatıyorsun.Süre bitesiye telefonu açtığında sana motivasyon sözü vs veriyor.Ayrıca premium modunda uygulamadan çıkınca tekrar yönlendiriliyorsun.Yani süre bitesiye başka uygulamalara bakamıyorsun.Bana cidden baya yararı oldu..

Oturuyorum o kadar da bağımlı değilim zaten sadece aralarda oynuyorum ama bazen mesela doğru yaptım zor soruyu 4 5 tane telefon bakıyorum yanlış anlattım size sürekli değil 10 15 dk lik aralarda ve çok olmasa da arada sırada nadir test çözerken alıyorum elime böyle sıkıntı olur mu?
Yine de şöyle düşünün, derse odaklandınız, beyniniz gerekli bağlantıyı kurdu, siz bir şeyler yaptıkça onu kaydediyor ilgili bölüme. Bir anda araya kısa süreli de olsa telefon soktunuz, bu da kurulmuş olan bağlantı ve konsantrasyonunuzu bozdu. Hem öncesinde yaptığınız işlemlerin bir kısmı, hem de sonrasında yapacağınız işlemlerin bir kısmı yeterince kuvvetli olarak öğrenilemez bence. Ders sırasında sadece ders yapmaya çabalayın. Dikkatiniz çok dağılıyorsa dediğim gibi 20-5-20-5-20-5 gibi sistemlerle kısa ders kısa mola deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı