Dershaneden sonra ders çalışmak için süre kalmıyor

Merhaba kardeşim. Bende bu sene üniversiteye hazırlanıyorum. Yaklaşık 6 ay boyunca aile baskısı ile dershaneye yazıldım. Okuldan 1 de çıkıp eve 9'de dönüyordum bırak çalışmayı dinlenmeye zamanım kalmıyordu. Bir risk aldım kendi isteğimle dershaneden ayrıldım 6 ayım boşa gitti belki ama gerçekten çok faydasını gördüm. Ben dershaneden verim alınmasının çok güç olduğunu düşünüyorum. Şu an senin için geç olabilir ama önünde üniversite sınavı var belki bu yazdıklarım aklına gelir tekrar düşünürsün 😅 LGS sınavını da çok kafaya takma gideceğin liseyi eninde sonunda kabul ediyorsun çalışma isteğin ve başarın tamamen sana bağlı olacak başarılar.

Teşekkürler bende size katılıyorum dershanedeki çoğu öğretmen yeni mezun olmuş olduğu için kitaptan bakip yazıyorlar tahtaya bizim de yazmamizi istiyorlar 7.sinifin başından beridir dershaneye yazdirmamasi için ikna etmeye çalıştım ama nafile şu an dershanedeki çoğu hocayla tartışıyorum.

Böyle demişsin de dershaneden verim almıyor musun? Şu an dershaneye gitmek istiyorum ben de.

Hiç verim alamadım zaten gittiğim ortaokul Bursa'nın en iyi ortaokullarıdan biri konuları okulda bitirdik dershanede hala isliyoruz ve hocalar anlamadığımız soruları çözemiyor dershane yerine sadece okula gitsem belki daha verimli olurdu ve başarım artardı bence sizde dershane yerine bireysel çalışın dershane kadar kotu bir yer yok fazla para kazanmak için yeni mezun öğretmen getiriyorlar.

Şu yok disiplin kazandırır yok şöyle yok böyle yok hocalar var vs. gibi saçma avuntulara da gerek yok bence. Disiplinli olan adam her yerde olur. Uç örnekler bunlar. Aile evi gerçekten kaostur vs. belki.
Yol gidiyorsun boşa vakit kaybı.
Sözde ders anlatıyorlar (saçma sapan özetliyorlar) konuyu biliyorsan vakit kaybı, bilmiyorsan artık internet diye bir şey var, kitap var.
Yorgunluğu ayrı dert.
Yahu kendim gidiyordum, tyt fizikte yapamadığım konu optikti, kendim çalışsam vakit yok, dershanede saçma sapan zaten bildiğim bir konu anlatıyor boşa saatlerce oturuyorum orada. Bunlar 1 aylık deneyimim. Zaten sonra gitmedim. Para tuzağı. Ailelerin kendini eksik hissetmesiyle iş bilmemesiyle alakalı tamamen. Hocalar direkt sizinle özel özel saatlerce ilgilenmeyecekse gram anlamı yok.

Hiç verim alamadım zaten gittiğim ortaokul Bursa'nın en iyi ortaokullarıdan biri konuları okulda bitirdik dershanede hala isliyoruz ve hocalar anlamadığımız soruları çözemiyor dershane yerine sadece okula gitsem belki daha verimli olurdu ve başarım artardı bence sizde dershane yerine bireysel çalışın dershane kadar kotu bir yer yok fazla para kazanmak için yeni mezun öğretmen getiriyorlar.
Ailenizi zorlamaktan başka bir seçeneğiniz yok. Bana gelince maalesef liseye 9. sınıfta1 dönem ancak gidebildim, neredeyse hiç bir konu bilmiyorum.

Üniversitenin daha önemli olduğunu biliyorumda OBP düşük olduğu için lgsyide yapamazsam adrese dayalı kekolarla dolu bir okula gitmekte istemiyorum :(
Kardeşim madem verim alamıyorsun ailene ''az zaman kaldı ben artık evde çalışmak istiyorum'' diye belirt. En azından 1 hafta senin evde nasıl çalıştığını görsünler ikna olurlar merak etme. Israr ederlerse de takma kafana rahat ol az kalmış zaten elinden geleni yap yeter. Bende ortalama bir lisede okudum ama hayatımın en güzel yılları o lisede geçti.

Kardeşim madem verim alamıyorsun ailene "az zaman kaldı ben artık evde çalışmak istiyorum" diye belirt. En azından 1 hafta senin evde nasıl çalıştığını görsünler ikna olurlar merak etme. Israr ederlerse de takma kafana rahat ol az kalmış zaten elinden geleni yap yeter. Bende ortalama bir lisede okudum ama hayatımın en güzel yılları o lisede geçti.

Sağ olun deneyeceğim.

bizim zamanımızda (1999)internet yoktu, pc yoktu, fazla kitap deneme kaynak yoktu..o bilinç de yoktu..dersaneye gitmeyen çok büyük dezavantajlı oluyordu..dersanede test çözmeyi öğreniyordun, konuların püf noktalarını kavrıyordun,değişik değişik kaynaklar geliyordu önüne,sürekli denemeler fasiküller yaprak testler çözüyorduk..dersane olmasa evde disiplinli şekilde çalışamazdık doğru dürüst test kitabımız da yoktu..üstelik sen evde boş boş oturuyorsun denilip bağa bahçeye çalışmaya götürülürdük..dersane hocaları başarılı tecrübeli hocalardı ,,maaşları yüksekti..dersane harbi dersane gibiydi o zamanlar..
bugüne gelirsek...evde internet var,youtube var, işstemediğin kadar çalışma kağıdı online test deneme çözümlü sorular,konu anlatımı var..üstelik hepsi bedava ..her zaman elinin altında..telefondan bile her dakika kafana takılan bişeye bakabiliyorsun..bizim zamanımızda bir soruyu anlamadın mı 3 gün bekliyordun dersaneye gidecem de soracam diye...üstelik bugünkü dersaneler merdiven altı ..geçmişle kıyas kabul etmez..atanamamış genç öğretmenlerin işi olmuş..velhasılı kelam şu zamanda dersane cidden zaman kaybı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı