Dershaneye yazılmalı mıyım?

inmybluehell

Hectopat
Merhaba ben 12. sınıfa yeni geçtim. Seneye sınava gireceğim ama çok bir temelim yok 9 10 65 ortalaman vardı 11 de 86 ya çıktı hem okulu hem dershaneyi dershaneden eve gelince bir daha çalışmayı kaldırabilir miyim bilmiyorum sizce bu sene temel atıp diğer sene mi girmeliyim yoksa dershaneye yazılıp ilk seneden halletmeye mi çalışmalıyım?

Hocam ben mezuna bıraktım. Bu senede Doping Hafıza aldım. Eğer böyle çalışabilirim dersen süper bir şey, bir ton yol derdi çekmiyorsun. Bana göre mantıklı bir sistem sonuçta dershanede (orta seviye bir dershane ) hoca konuları işler geçer. Yani anlamadım desen pek takmaz hemen anlatır geçer.

Bence dershaneye gerek yok. YouTube gibi kaynaktan halledilebilir.

Doping Hafıza boş bir şey, onun yerine kesinlikle dershaneyi öneririm. Birden fazla nedeni var bunun.

İlk olarak öğretmenlerine anlamadığın şeyleri birebir danışabilirsin. Sosyal etkinlikler, piknikler falan oluyor, oralarda da çevre edinebilirsin kendine.

Bir yandan okul, bir yandan dershane zor oluyorsa; açıktan okuyabilirsiniz okulu. Hem bildiğim kadarıyla artık birçok kişi öyle yapıyor. Açık öğretim sınavları normaline göre daha kolay oluyor.

@inmybluehell maddi durumunuza bağlı. Bu yıl yazılın ve var gücünüzle çalışın, elinizden geleni yapın. Eğer işler beklediğiniz gibi gitmezse seneye de yazılın veya maddi zorlukla çıkar diyorsanız kendiniz çalışın, Doping Hafıza gibi çok daha uyguna mal edebileceğiniz üyeliklerden de faydalanabilirsiniz.

Dershanelerin çoğu olaya para odaklı bakıyor özellikle ismi olan dershaneler. Dershaneye gitsen de evde tekrar etmeyip soru çözmedikten sonra okuldan bir farkı olmayacak dershanenin. Benim tavsiyem git matematikten özel ders al. Sınavda sadece matematik yaparak çok iyi sıralama yapanlar var. Matematiğe dayalı muazzam sistemimizden dolayı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı