Derslerim çok zayıf

Bir iki kere başarısız olduğunda pes edip her şeyi geride bırakmak yerine sorunlarının üstesine git çözüm bul. Derslerin kötüyse çalış, zaten çalışıyorsan daha çok çalış. Çalışma yöntemini değiştir. Çalıştığın alanı değiştir belki odaklanamıyorsundur, çalıştığın zaman evde çalışıyorsan bunu değiştir ve kütüphanede çalış.
 
İlk dönem ortalamanız kaç? Geçmişi geçmişte bırakın ve bugünden itibaren az da olsa çalışmaya başlayın. Derslerde not tutun, hocanızın dediklerini yapın ve dediği şekilde çalışın. Dersinizi de dinleyin, kalmazsınız. Bunları yaptıktan sonra kalmak imkansıza yakın.
 
İlk dönem ortalamanız kaç? Geçmişi geçmişte bırakın ve bugünden itibaren az da olsa çalışmaya başlayın. Derslerde not tutun, hocanızın dediklerini yapın ve dediği şekilde çalışın. Dersinizi de dinleyin, kalmazsınız. Bunları yaptıktan sonra kalmak imkansıza yakın.
Arkadaş yapamıyorum demiş.
 
@RUSHTOB yani biz ne yapabiliriz? Onun yerine de çalışamayız, arkadaşın bir şekilde yapması gerekir ya da sınıfta kalarak acı bir şekilde deneyimleyerek seneye çalışması gerekir. Kaldı ki şu sistemde de sınıfta kalmak gerçekten yetenek ister.
 
10. sınıftayım ve aşırı kötü, hüsranlarla ilerliyorum. İlk dönem hayatımın ilk boş dönemini geçtim. Bu dönem ise notlarım yerlerde. 9-10-14 gibi aşırı dehşet kötü olan notlar alıyorum. Bir çare bulmam gerekiyor. Dersleri nasıl toparlamalıyım? Ders çalışma isteği neredeyse 0, hiç çalışmak istemiyorum zorunluluk duysam bile.

O zamanlar ben de istemiyordum okulu ve dersleri sevmiyordum bırak 14'ü 0 almadığım sınav ve ders yoktu ama insan 20'li yaşlarında anlıyor okulun önemini :) kaba olacak ama şu an it gibi çalışıyorum sınavlara yaşım 20 neyse ki aklım başıma erken geldi. Dostum okumadan yapabileceğin meslekler belli, beden işçiliği emin ol bundan bir süre sonra bıkarsın çevrende falan yaşıtların üniversite kampüslerinde eğlenirken bir yandan hayatları ve kariyerleri üzerine planlar yaparken sen sıradan işlerde çalışıyor olacaksın kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum sadece hedeflerini hayallerini düşün ona göre karar ver.
@Efe_06 yukarıda yazdıklarımı iyi oku. Nasıl bir hayat istiyorsun hangi işi yapmak istiyorsun bunu kendine sor iyice düşün. Okul seni zengin yapmayacak mesleğin seni zengin yapacak mesleğe ve başarına bağlı olarak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@RUSHTOB yani sen söyle de senin dediğini yapsın. Ne denebilir?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı