Hocam öncelikle merhaba.
Bu parfümleri kokladınız mı?
Önce dediğin parfümlere bakalım.
YSL MYSLF, 4 mevsim gidebilecek güzel bir parfüm. Kokusu hoş olabilir ama performans anlamında sınıfta kalmış bir parfümdür. 4-5 saat idare edebilecek bir düzeyde.
Le Male Le Parfum, sonbahara daha uygun, çekici, maskülen bir koku. Kalıcılık anlamında iyi olsa da yayılım konusu seni üzebilir.
Le Male Elixir, aralarından kendimce en beğendiğim koku. Hem güçlü bir performansa sahip hem de genel beğeniye de gayet açık.
Ama şunu bilin bu parfüm çok tatlı bir parfüm.
Alacaksanız bunu bilerek alın.
Eğer sadece bu üçü arasından seçim yapacaksan;
Le Male Le Parfum ve Le Male Elixir daha uygun olur.
YSL 4 mevsime uygun ama performans olarak ciddi oranda kötü.
Önerebileceğim diğer parfümler;
-The Most Wanted EDP.
Maskülen, seksi, çekici, güçlü performanslı, özel buluşmalar ve date için daha uygun gün içerisinde ağıra insanların bu kokuyu beğenmeme oranı çok düşük.
-Prada L'Homme.
Çiçeksi ama çiçeksi kokular sevmiyorsanız size hitap edemeyebilir. Kalilicilik iyi yayılım biraz daha rahat, ferah ve gündelik.
-Spicebomb Extreme.
Maskülen, güçlü performanslı, tatlı-baharatlılık dengesi güzel ayarlanmış dengeli, tütünlü bir koku. Genel beğeniye açık ve çoğu kişi tarafından sevilir. Son batchlarde sanırsam performans anlamında düşüşler var. Dikkat edin.
-Spicebomb
Extreme verisyonuna göre daha ferah kalan baharat bombası. Performans olarak biraz daha geride ama hala güçlü.
-L'eau D'ıssey pour Homme ıssey miyake
Çiçeksi, ferah bir yaz-ilkbahar kokusu. Yaz için biraz daha yoğun kaçıyor ama halen kullanılanilir.
Performans olarak yaz ve ilkbahar parfümleri için iyi düzeyde ki çoğu yaz parfumleri zaten düşük performanslı. Dediğim gibi çiçeksi kokular sevmezsen bu da sana hitap etmez ama prada l'Homme kadar çiçeksi değil daha ferah.
-Carolina Herrera Men Prive CH.
İçkili, derili ama biraz ferahlık hissedilebilir bir koku. Şık ve zarif, seksi bir koku. Hem popüler değil hem de insanlar tarafında cidden çok sevilen koku ki benim de en sevdiğim kokulardan biri kendisi. Koku resmen bağımlılık yapıyor.
Performans olarak çok iyi olduğunu söyleyemem ama koku olarak çok sevilir. Alkollü ama baymayacak düzeyde. Derili ama insanı boğmayacak seviye de. Tatlı ama şekerli değil yani her şey çok denge de ayarlanmış. Ama performans olarak üzebilir.
-La Nuit de l'Homme.
Kadınlar tarafından çok beğenilen, ilk kokladiginda kadın parfümü olarak gelebilir ama kokuya alışınca gerçekten erkek parfümü olduğunu anlıyorsunuz. 4 mevsim gidebilecek, seksapel, çekici, ne bayacak baharatlılık ne de rahatsız edecek tatlılık var. Çiçeksi notlarda hissediliyor. Ama yine bir sorun var performans.
Sınıfta kalmış bir parfüm.
-Egoiste Platinum Chanel.
Ferah-odunsu bir parfüm. Eski bir yapım olduğu için modern gelemeyebilir ama bir beyefendi kokusu. Çiçeksi, ferah ve odunsu bir koku. Performans olarak ortalama bir parfüm ama üretim olarak eski olduğu için bulmak zordur. Bleu de Chanel zaten çıkış yapınca üreyim düzeyi yüksek miktarda azaldı.
-Encre Noire Lalique.
Odunsu-aromatik ve topraksı bir koku.
Temiz, pudramsı ve odunsu bir havası var.
Performans olarak gayet yeterli ve en önemlisi fiyat noktası.
Çok ucuza bulunabilir parfüm. 20-30 Euro'ya bulabilirsin.
-212 VIP Men
Baharatlı, sofistike, çekici bir koku. İnsanlar tarafında olumlu tepkiler aldım ve en çok bana karabiber gibi kokuyorsun performans olarak da güçlü bir parfüm.
Bana yaşını, giyim tarzını,ortamı belirtirsen daha yardımcı olabilirim.
Popüler olan kokuları yazmadım(Swy, Sauvage, Bleu) istersen yazabilirim ama bu kadar popüler kokulardan uzak durman daha iyi.
Listeye eklenecek daha çok parfüm var sadece bazılarını yazdıhocam kokladım. Yaşım 22. Genelde sıcak havalarda tişört şort, soğuk havalarda da kazak, tişört gömlek takılan birisiyim. Çok lüks takılan ya da sürekli takımla gezen birisi değilim