Devamsızlık 20 günü geçerse sınıfta kalınır mı?

HDE

Centipat
Daha fazla  
Selam, eğer özürlü devamsızlık 20 günü geçerse sınıfta kalınır mı veya belge alınır mı? (toplam devamsızlığım bu arada 23)

Mevzuatta yani MEB'de özürlü devamsızlık ile ilgili bir şey demiyor. Sadece özürsüz ile ilgili bilgi vermiş o zaman alabilir miyim?

Özürlü devamsızlığınız 20 günü geçebilir, sıkıntı yok. Önemli olan, özürsüz devamsızlığınızın 10 günü, toplam devamsızlığınızın 30 günü geçmemesi. Belge almamanız için ise özürsüz devamsızlığınızın 5 günü geçmemesi gerek.

Onun dışında, 12. sınıf öğrencisiyseniz devamsızlıktan ötürü zaten sınıfta kalmayacaksınız.

Özürlü - özürsüz olarak ayrı ayrı söylerseniz cevap verebilirim. Toplam sayınız bir sorun teşkil etmiyor şu an. Özürlü devamsızlık sınırı yok bu arada, 30'u geçmemek şartıyla tabii.
Peki belge alabilir miyim 30 geçmiyor özürsüz de 5 in altında
Yok
Özürlü devamsızlığınız 20 günü geçebilir, sıkıntı yok. Önemli olan, özürsüz devamsızlığınızın 10 günü, toplam devamsızlığınızın 30 günü geçmemesi. Belge almamanız için ise özürsüz devamsızlığınızın 5 günü geçmemesi gerek.

Onun dışında, 12. sınıf öğrencisiyseniz devamsızlıktan ötürü zaten sınıfta kalmayacaksınız.
Yok benim özürsüz 2 gün falan toplam 30 da olmuyor o zaman belge alabilir miyim okul ikincisi olup belge alamamak beni üzer
Yok

Yok benim özürsüz 2 gün falan toplam 30 da olmuyor o zaman belge alabilir miyim okul ikincisi olup belge alamamak beni üzer

Hem mevzuatta da özürlü ile ilgili birşey yazmıyor değil mi? Herhalde okul mevzuat dışına çıkmaz.
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Özürlü devamsızlığa değinilmiyor gördüğünüz gibi. Özürsüz 10'u geçmediği sürece ve toplam 30'u geçmediği sürece kalmazsınız.

@HDE özürlü devamsızlık için toplam devamsızlık süresini aşmadığınız sürece herhangi bir sınır bulunmuyor. O yüzden yönetmelikte izinli devamsızlık ile ilgili bir şey yazmıyor, yazarlardı eğer bir sınır olsaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı