Çözüldü Devamsızlık 5 günü geçerse belge alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
MEB resmi sitesi; devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Etmiyor, alınabiliyor hâlâ. Devamsızlıklar belge almaya engel değil.
Engel bu arada. Özürsüz devamsızlık 5 günü geçerse belge alamıyorsunuz. Ancak veli dilekçesi verirseniz devamsızlığı özürlüye çevirebilirler, ben yapmıştım. Not: Sizin okulun idaresi bir ihtimal kabul etmeyebilir ancak idare o kadar katı değilse deneyebilirsin.

Hayır, en azından 2023-2024'te öyleydi. Lise seviyesinde 10 gün devamsızlık ile (10.5 değil) belge alarak geçen tanıdıklarım var.
Belki dilekçe ile devamsızlıklarını özürlüye geçirmişlerdir.

Engel bu arada. Özürsüz devamsızlık 5 günü geçerse belge alamıyorsunuz. Ancak veli dilekçesi verirseniz devamsızlığı özürlüye çevirebilirler, ben yapmıştım.

Hayır, illa karne paylaşmamız mı gerek😀

Engel bu arada. Özürsüz devamsızlık 5 günü geçerse belge alamıyorsunuz. Ancak veli dilekçesi verirseniz devamsızlığı özürlüye çevirebilirler, ben yapmıştım. Not: Sizin okulun idaresi bir ihtimal kabul etmeyebilir ancak idare o kadar katı değilse deneyebilirsin.

Alakası bile yok. Yeni yönetmelik ile engel değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı