Devamsızlık dışı rapor nasıl alınır?

Teknofatik

Hectopat
Daha fazla  
Bir virüse yakalandım ama perişan ediyor beni, rota virüsü. Devamsızlığım da 30 geçti geçecek. Bunun için bir rapor verirler mi? 30 günü geçersem kalıyorum ekstra devamızlık verirler mi?

Bildiğim kadarıyla 30'dan fazla devamsızlık için hastanede yatıyor olmanız gerek. Bu durumda sınır 60'a ulaşıyor.

"Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında:

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir. Bu süreyi aşan öğrenciler, başarı durumları ne kadar iyi olursa olsun derslere devam edemez ve bir sonraki öğretim yılında aynı sınıfı tekrar ederler.

Özür durumlarına dair mevzuattaki açıklama ise şu şekildedir:

• A ) Üniversite, eğitim ve araştırma ya da tam teşekküllü devlet hastanelerinde sürekli tedavi görmek durumunda olan öğrenciler ya da organ nakli gerektiren bir hastalığı olan öğrenciler,
  • B) Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitim gören öğrenciler,
  • C) Özel eğitim meslek liselerine kayıt yaptıranlar,
  • D) EGM'nin yayınladığı resmi raporlara göre korunan ya da bakım altına alınan öğrenciler
  • E) Tutuklu öğrenciler"
Kaynak:

Yanlış bilmiyor isem sadece heyet raporu alarak devamsızlığı 60 güne kadar uzatabiliyorsun fakat heyet raporu almanda çok kolay olmayacaktır geçmiş olsun.

Öncelikle okul idaresine bunu bildirmeni öneriyorum, en iyi onlar ilgilenir bu gibi durumlarda. Onun dışında eğer kritik bir hastalık ise 1 aylık rapor veriliyordu diye hatırlıyorum.

Vermezler diye tahmin ediyorum rapor alıp özürlü yapabilirsin ama dolu olduğu için işe yaramaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Heyet raporu almanız lazım böyle durumlarda heyet raporu verilir ama biraz uğraştırır tek başına değil de ailenle gitmen lazım belki sizi Ankara'ya yönlendirirler rapor için.

Bir virüse yakalandım ama perişan ediyor beni, rota virüsü. Devamsızlığım da 30 geçti geçecek. Bunun için bir rapor verirler mi? 30 günü geçersem kalıyorum ekstra devamızlık verirler mi?

Geçmiş olsun soruna cevap olarak tedavi gerektiren bir durum veya vücudun herhangi bir yerinde hasar oluşmuş ise heyet raporu verirler. ( 2 kere almış birisi olarak söylüyorum) onun dışında okul yönetimi ile konuşman gerekiyor birçoğu bu tarz durumlarda anlayış gösterebiliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı