Devasa dünyada küçük insanların hikayesi: Bir RDR 2 dramı

Biroyuncu35

Decapat
Daha fazla  
RDR2 şüphesiz harika bir oyun. Hatta bundan daha iyisini Rockstar yapabilir mi? Emin değilim. Nefes kesici manzaralar, inanılmaz ayrıntılar, karakterin ağırlığı, at sürmenin keyfi, saint denis gibi muhteşem bir şehir, şirin mi şirin kasabalar... Liste uzar gider. Diğer yandan oyunun çıkış yaptığı yıldan günümüze kadar sükse yaratan bu devasa dünyada dutch ve çetesinin ve özellikle Arthur Morgan'ın çöküş hikayesini deneyimliyoruz. Peki bir düşünelim. Aynı teknik başarıya sahip böyle bir oyunda daha farklı neler anlatılabilirdi? Daha yüksek amaçların güdüldüğü bir RDR2 dünyası mümkün müydü? Elbette öyleydi.

• Yerli kabile ( kızılderililer ) ayaklanmasına aktif destek verebileceğin bir senaryo.
  • Kölelik, güney'in artıkları ve siyah toplulukların mücadelesi.
  • Bolu beyine karşı köroğlu olabilmek, sistem içinde küçük bir çete olarak başlayıp güç kazanmak ardından devletleşmek.
  • Pinkertonlarla kedi fare oyunu oynayıp politik ve ekonomik rekabete girmek

Düşünürsek daha da fazlasını bulabileceğimiz onlarca hikaye bulabiliriz. Ama Rockstar neyi tercih etti? “biz epik, politik, büyük bir hikâye anlatmayacağız.
Küçük bir çetenin yok oluşunu anlatacağız.”

Şüphesiz ki bu dünya daha büyük bir hikâyeye hazırdı.
Ama senaryo, alışılmışın dışında bir küçüklük dayatıyor.

Ve evet, bu kötü yazılmış anlamına gelmiyor.
Ama daha geniş vizyonlu bir yazar, oyunu bambaşka bir seviyeye çıkarabilirdi.

Siz neler düşünüyorsunuz?

Oyun güzel. Hikaye nasıl yazılmış ise öyle bitirdim. Gerisini düşünmedim.

Daha derin, politik ve sosyal konulara daha çok temas eden bir hikaye anlatmamalarının sebebi oyunun tarihsel gerçekliğe bağlı kalmak istemesi olabilir. Vahşi Batı'da küçük bir çete olmaktan öteye geçebilmiş bir oluşum gerçekte var olmuş mudur bilmiyorum. Bunu tarihçilere sormak lazım. Oyun bu zamana kadar her açıdan övüldü ama beni en çok etkileyen şeylerden biri oyundaki bitki ve hayvan çeşitliliği oldu. Oyun bir kovboy hikayesine ek olarak aynı zamanda bir Amerikan kültürü ve vahşi doğası tanıtım simulasyonu. O kadar bitki ve hayvan çeşitliliğini siz nasıl yaptınız! Havaya sıkıyorsun yeni bir kuş türü keşfediyorsun. Muazzam bir çalışma gerçekten. Açık dünyayı bu şekilde dolu dolu yapmak her babayiğidin harcı değil. Tabi oyun kötü olsaydı bu beni cezbetmezdi ama oyunu zaten sevdiğim için böyle detaylar ekstra keyif veriyor.

Oyunun benim açımdan tek eksiği çatışmaların taktiksellikten uzak olması. Oyun çok kolay olmuş. Bir zorluk ayarı da yok. Çatışmalara taktiksellik kazandıracak unsurlar eklenseydi daha iyi olurdu bence. Dümdüz siper al-çatış formülü bir süre sonra bayıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…