Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Sorgulamayı hangi kaynaklarla yaptınız? Okuduğunuz eserleri öğrenebilir miyiz?

Ilk sorgulamaya kucuk yaslarda dinler arasindaki farkliliklarla başladım. Major dinleri saymazsak yuzlerce binlerce farkli ibadet sekli var dunyada. Hangisinin dogru oldugunu nasıl bilebilirdik ki? Herkes ailesinin mirasini tasiyor sonucta. Sonra dinlerin insanlarin tarihini arastirinca taslar yerine oturmaya baslamisti. Mitolojik Tanrı'lar, doga olaylarinin nasıl oldugunu bilmedegimiz donemde inananilan Tanrı'lar. Insanlarin ortak seylere degil yasadiklari bolgelere ait seyleri kutsallastirmasi. Is bilime gelince kalan son Tanrı inancini da kesip attim. Biyolojik olarak her şey ortada, tartisilacak bir konu yok. Evet evrenin nasıl olustugunu bilmiyoruz, belki de Tanrı'ya da Tanrı'lar var bilmiyoruz. Bunu bilmenin bir yolu da yok. Sunu biliyorum ki bir tanri varsa da mudahele etmiyor, bu yuzden oluo olmamasi onemli degil. Dinlerin insan icadi oldugu, toplumlari kontrol etmek icin kullanilan bir arac oldugunu cok iyi biliyorum. Simdi din hakkinda cok konusmak istemiyorum, bosuna ceza almayalim. Ahzab 50 cok tesirli bir ayet, inanan inanmayan herkese tavsiye ederim.

6 diyor hadiste yaşı, onu okumamıştım zaten. Ona bir şey diyemem ya, savunmalık bir şey denemez buna. İşte o zamanın yaşı şöyle, o böyle düşünmüş falan. Hayır şunu da anlamıyorum, zaten bu hadis. Oku geç abi ne kafaya takıyorsun, zaten doğruluğunun kesinliği yok.

En azından "eskiden Araplarda yaş ergenlikten sonra sayılırdı' demediginiz icin tesekkur edeyim bari. Hadislere inmamak da garip geliyor bazen ancak böyle körü körüne inanmak için bir şeyler uydurmaktan iyidir.

İnanıp inanmamak değil de direkt kafa yormuyorum takmıyorum. Bilmiyorum çünkü doğru mu değil mi? Ve dediğin gibi körü körüne inanmaktansa inanmamayı tercih ediyorum.

Bu sahih hadistir sahih hadis nedir bilmiyorsanız veya "sahih de yalan olabilir" diyorsanız boş verin siz böyle konuları.
Sahih hadisleri sahih kılanlar gene Hz. Muhammed'ten sonra yaşamış imamlar.
Sahih olduğunu söyleyen Allah veyahut peygamberimiz değil yani

Sahih hadisleri sahih kılanlar gene Hz. Muhammed'ten sonra yaşamış imamlar.
Sahih olduğunu söyleyen Allah veyahut peygamberimiz değil yani

1- Bu kişiler 1000 yıl sonra sahih kılmıyor.

2- Bu imamlar tek tek zincirdeki herkesi inceleyip çoğunluğun aktardığı hadisi doğru kabul ediyor.

O kadar kişinin bazen bir hadisi yüzlerce kişi aktarıyor hepsinin hayatını incelemek hadisi nasıl aktardığına bakmak kolay iş değiş bu adamlar doğru yolu yani hadisleri redetmeyi bulamamış sen bulmuşsun.

Bu bana komik geliyor.

Şu videoları izleyiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şunu da unutmamak gerekiyor. Onlar da insan, süper kahraman değil. Onlar da hata yapar.

Bu bakış açısını çoğu kez duydum. Size saygı duyuyorum ama görüşlerinizi kabul etmiyorum. İslam'ın son din olduğunu belirtmemiz, bu dinlerin ilkinin ve arasındakilerinin bulunduğunun başlı başına delilidir. Binlerce Peygambere gelen mesajlar ortak mesajı taşımış, toplumun kültürüne şekillenmemiştir. Kuran'da defalarca kez aile mirasına veya atalara körüne körüne bağlanılmaması gerektiği belirtilmiştir. Hz. İbrahim bu tavsiyeye örnektir. Bu sebeple dinlerin insanın var oluşundan bu yana varlığı ve insanlar tarafından çeşitli şekillerde bozulması dinin reddine delil olamaz.

Yaratıcının varlığının tartışılmasının aslında kavram karmaşası olduğunu ve önce bu kabul zemininde müdahalesinin olmadığını söylemenin hata olduğunu bir başka konuda açıklamaya çalışmıştım. Vaktiniz varsa 3. sayfadaki mesajımı okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…