Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Vallahi bence en mantiklisi kuran. Ben hadisleri inanmak istemiyorum. Dogrulugundan suphe ettigim icin.

O zaman dogru degil. Benim dusuncem bu. Ben inanmiyorum.

Adımbaşı hadis uyduranlar var. Bunu diyen herkesi bir araya toplasınlar. Hepsi içerse bende içeceğim.

O farklı bir terim bana göre. Düşünebilen biri tüm hadiselere inanmaz zaten. Benim de inandığım hadisler var, fakat hepsine değil. Ona bakarsan namazı da ona göre kılıyorum yani. Belli başlı kafama yatan hadislere inanırım. Çoğuna inanmam. Yani ben orta kısımdayım.

Vallahi bence en mantiklisi kuran. Ben hadisleri inanmak istemiyorum. Dogrulugundan suphe ettigim icin.
Önceden çok saçma geliyordu bana kurancilarin düşüncesi. Şuan nötrüm sanırım. Kuran'da bilginin kaynaklarında hadisten bahsedilmez mi ben mi yanlış hatırlıyorum?

Saçma değil mi işte? Hadislerin bazıları uydurma bazıları gerçek mi yani? Allah bence bu konuda sizi zorlamazdi diye düşünüyorum gerçek mi değil mi düşüncelerine girmenizi istemezdi. Zaten bir sınav var Allah'a inanmak konusunda, üstüne bir de hadisler gerçek mi diye ikilik çıkması hoş olmazdı. Doğruysa hepsi doğru olmalı bence, aralarından ayıklamak saçma gibi ama size kalıyor tabii.

Önceden çok saçma geliyordu bana kurancilarin düşüncesi. Şu an nötrüm sanırım. Kuran'da bilginin kaynaklarında hadisten bahsedilmez mi ben mi yanlış hatırlıyorum?

Kurani tam okumadim o yuzden tam bilmiyorum. Ama bence rastgele bir adam hadis soylemis olabilir. Hadis kaynaklari degismis olabilir.
Kur'an-ı Kerim'in bile degisip degismedigini asla ogrenemeyeceğim. Durum boyle iken hadise hiç inanma dusuncem yok.

Bana göre tam tersi doğru olan bu, çünkü doğrusu da var yalanı da bence. Ve sorumlu tutulacağımızı ben de düşünmüyorum zaten, o konu ayrı. Çok takmıyorum zaten hadisleri, çünkü inandığıma bile %100 inanmıyorum.

Bana göre ikisi de değişmiş olabilir de, müslüman bakış açısıyla düşünürsek hadislerin değiştirilmesine Allah'ın izin vermesi çok doğru olmazdı sanki. İnsanları Kur'an hakkında da şüpheye surukleyebilirdi bu durum. Yine de size kalıyor tabii.

Ateist olma basima az o yolda gibisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…