Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Buharinin hepsine inanıyor musunuz? Hz aise ile 6 yaşında nikahlandi mesela hadise göre.

Bunu açıklamıştım Arap geleneklerine göre ergenlikten sonra sayılıyor bazı Arap tarihçileride bunu savunur.

O dönemde 6 yaşında deyince herkes 19-20 yaşında anladığından buharide öyle yazdı adam geleceği göremez ya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Basliklar altinda ayetler mevcut, ilginizi ceken komik kisimlara kurandan bakabilirsiniz. Orta Çağ'dan cikin artik.

Troll la bu çocuk her İslamla alakalı konuya bunu atıp kaçıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Basliklar altinda ayetler mevcut, ilginizi ceken komik kisimlara kurandan bakabilirsiniz. Orta Çağ'dan cikin artik.

Kadını dövmeyi emrediyordan sonra okumayı bıraktım yazan kişi ateist bir ergen.

Hadis demek peygamberin söyledeği söz demektir kuranda peygamberin sözlerinden oluştuğundan(ona gelen ayetleri sahabelere söyler) kuranla sahih hadis aynıdır zaten.

Hadis demek "söz" demek. Peygamberin söylediği söz olsaydı, yalan hadis uydurma hadis diyemezdin. Asıl olay da burada zaten, 200 yıl sonra yazılmış. Hangisini peygamber dedi hangisi uydurma onu bile bilemezsin. Aynı falan da değildir, Allah'ın kelamı ile, peygamber öldükten 200 yıl sonra yazılan sözler bir tutulamaz şeyler.

Hocam böyle bir hadise inanma imkanımız yok. Çünkü inanıyorsak içmemiz de gerekir. Örneğin sen inanıyorum ama içmiyorum dersen, demek ki inanmıyorsun da içmiyorsun. Örneğin şuruptan da hoşnut olmuyoruz, ama hastayken mecbur içiyoruz. Ve videodaki gibi durduk yere iç de demiyoruz. Herhangi bir anda içtiğini görmek isterim birinin.
Hatalı bir bakış açısı. Hadisleri kabulünüz her hadisi birebir uygulamanız gerektiği anlamına gelmez. Peygamberimizin Miraç hadisesini kabul ediyorsunuz diyelim. Bu kabulünüz sizin de Miraç'a çıkmanız gerektiği anlamına geliyor mu? Hayır. Aynı şekilde o günün tıbbi koşullarında spesifik bir hastalığa okuma yazma bilmeden tedavi buluyor olması Peygamberimizin mucizesidir. Bizim de idrar içmemiz gerektiği anlamına gelmemektedir. Emir değildir, tavsiye de değildir.

Hadis demek "söz" demek.

Evet aynen öyledir:

1764435397237.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı