Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Makaleler
4
Yer
Dünya
Bu hadis gerçek mi? İnternette gördüm.

Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine'ye gelerek Müslüman oldular. Medine'nin havası onlara dokununca peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, peygamber bizi engelledi.” (buhari Tıp5/1,)

İnanmayın be şöyle şeylere Müslüman'ım dinimizde şiddet yoktur hatta katil bile idam edilmez bir hapishaneye konulur işkence edilmez siz bunlara inanmayın İslam dinini kötülemek dışında bir şey yapmıyorlar.

Kuran'da böyle bir olaya değinilmiyor,ayrıca hadis gerçek o dönemde yapılan tedavi yöntemlerinden birisi hocam bu.
Edit: Peygamberimizin ellerini ayaklarını kesmesi falan tamamen hikayedir inanmayın.

Bilmiyorum.

bilmem.png

Ben hadislerin coguna inanmiyorum. Bu hadis ile alakali aklima hep bu video gelir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben hadislerin coguna inanmiyorum. Bu hadis ile alakali aklima hep bu video gelir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama peygamberin sözü değil mi?

İnanmayın be şöyle şeylere Müslüman'ım dinimizde şiddet yoktur hatta katil bile idam edilmez bir hapishaneye konulur işkence edilmez siz bunlara inanmayın İslam dinini kötülemek dışında bir şey yapmıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı