Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Bana göre ikisi de değişmiş olabilir de, müslüman bakış açısıyla düşünürsek hadislerin değiştirilmesine Allah'ın izin vermesi çok doğru olmazdı sanki. İnsanları Kur'an hakkında da şüpheye surukleyebilirdi bu durum. Yine de size kalıyor tabii.

Ateist olma basima az o yolda gibisin:D.
Beni dusunduren oteki en cok bilinen 3 kitap neden degisti acaba? Onlarida Allah indirmedi mi? Onlar niye korunmadi acaba? Neyse konu disina cikiyor devami.

Bana göre ikisi de değişmiş olabilir de, Müslüman bakış açısıyla düşünürsek hadislerin değiştirilmesine Allah'ın izin vermesi çok doğru olmazdı sanki. İnsanları kur'an hakkında da şüpheye surukleyebilirdi bu durum. Yine de size kalıyor tabii.

Şahsen kuran hakkında hiç de şüpheye sürüklemedi beni. Zaten kuranda geçmeyen bir konudaki hadise inanmam. Kuranda geçmesi gerek ki inanayım. Kuran ile çelişiyorsa da tabii ki kurana inanacağız. Örneğin cuma namazı herkese farz kurana göre, ama bir hadis çıkıp sadece erkeklere diyor. Herkes de ona inanıyor niyeyse. Çok değişik buluyorum o insanları.

Şahsen kuran hakkında hiç de şüpheye sürüklemedi beni. Zaten kuranda geçmeyen bir konudaki hadise inanmam. Kuranda geçmesi gerek ki inanayım. Kuran ile çelişiyorsa da tabii ki kurana inanacağız. Örneğin cuma namazı herkese farz kurana göre, ama bir hadis çıkıp sadece erkeklere diyor. Herkes de ona inanıyor niyeyse. Çok değişik buluyorum o insanları.
Isine yarayana inaniyorlar...

Beni dusunduren oteki en cok bilinen 3 kitap neden degisti acaba? Onlarida Allah indirmedi mi? Onlar niye korunmadi acaba? Neyse konu disina cikiyor devami.
Allah doğru kitabı akıl ve iraden ile bulmanı istedi, yani sınav yapmak istedi desem çok klasik ama en verilebilecek cevap olur sanırım:D. Her şeye sınav için cevabı verilebilir ya. Çok kurcalarsaniz isin icinden cikamazsiniz.

Cuma namazı sadece erkeklere farz değil mi zaten? Kadınlar evde, erkekler camide kılmıyor mu? Değişmiş olması gayet muhtemel zaten de ben ondan bahsetmiyorum. Demek istediğim Allah zaten sınavı belirlemis, hadislerin doğruluğu konusunda da şüpheye sokmazdi sizi bana göre. Kur'an da hadis de korunurdu gibime geliyor.
Ne alaka? Uzaktan yakından alakası olmayan bir durum. Hadise inanıp inanmamanın inançla alakası yok.
Sakin ol sampiyon saka yaptık...

Allah doğru kitabı akıl ve iraden ile bulmanı istedi, yani sınav yapmak istedi desem çok klasik ama en verilebilecek cevap olur sanırım:D. Her şeye sınav için cevabı verilebilir ya. Çok kurcalarsaniz isin icinden cikamazsiniz.

Tamamda ben simdi kurani okuyup onun dogru olmadigini dusunup ornek olarak İncil'e inanirsam, Allah'in indirdigi ve son kitaba inanmamis olurum. Sinav cevabi verilebilir baska cevap yok cunku. Ancak mesela Amerika'da dogan biri ile benim dinim farkli. Ulkedeki insankarin %70i falan atasi Müslüman oldugu icin Müslüman. Amerikalı'larda Hristiyan sayilir. O kitap yanlış ise onlarin sucu ne? Kuran dogru ise bizim artimiz ne?

Cuma namazı sadece erkeklere farz değil mi zaten? Kadınlar evde, erkekler camide kılmıyor mu? Değişmiş olması gayet muhtemel zaten de ben ondan bahsetmiyorum. Demek istediğim Allah zaten sınavı belirlemis, hadislerin doğruluğu konusunda da şüpheye sokmazdi sizi bana göre. Kur'an da hadis de korunurdu gibime geliyor.

Bu mantıksız bir düşünce hocam. İnsan sözünün korunması ile Allah'ın sözünün korunması arasında çok fark var. Kuranda cuma namazı için söylenen, tüm müminlerin cuma namazına gitmesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı