Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Dediğinize kendiniz inanıyor musunuz merak etmemek elde değil. Alın başka hadis:

Âişe validemizden rivâyet edilen, sahih al-bukhari 6130 no. Lu hadis:

> “ben oyuncak bebeklerle oynardım; benimle birlikte kız arkadaşlarım da oynarlardı. Rasûlullah (s. A. V.) İçeri girince onlar ondan utanıp saklanırlardı; fakat peygamber (s. A. V.) Onları yeniden yanıma çağırır, benimle oynamalarına izin verirdi.”

20 yaşındaki kız salıncakta oynuyor, arkadaşlarıyla oyuncak oynuyor. Bunun üstüne lafı kivirmaya gerek yok şayet her şey ortada.

Dostum dedim ya o dönemin şartları farklı diye.

Oyuncaklarla oynamak isteyebilir bir kız.

Çocuk ve kız aynı şeyi istiyor diye kızın yaşı küçükmü oluyor?

Afganistan'daki şeriatın gerçek şeriat olduğunu zannediyor yazık sana ya.

Aha acaba İslam'a hakaretten hayatını karartsam mı? Ne dersin?

Oncelikle İslam zaten hayatimizi karartti bu cografyada. Uzatmayacagim, sizlere gore gercek Müslüman yok dunyada. Bu tartismayi ilk yapisim degil, ogrendigim bir şey varsa yobazla tartisilmaz. Benim paylasim yapma sebebim sorgulamaya baslayan insanlara destek olmak. Bende inancli ailede dogup buyudugum icin inancliydim.

Oncelikle İslam zaten hayatimizi karartti bu cografyada. Uzatmayacagim, sizlere gore gercek Müslüman yok dunyada. Bu tartismayi ilk yapisim degil, ogrendigim bir şey varsa yobazla tartisilmaz. Benim paylasim yapma sebebim sorgulamaya baslayan insanlara destek olmak. Bende inancli ailede dogup buyudugum icin inancliydim.

Yalnız şunu fark ettim islamfobikliğiniz öyle bir seviyedeki kendi doğduğunuz aileye "Müslüman ailesi" diyemiyor "inançlı" diyorsunuz.

Dostum dedim ya o dönemin şartları farklı diye.

Oyuncaklarla oynamak isteyebilir bir kız.

Çocuk ve kız aynı şeyi istiyor diye kızın yaşı küçükmü oluyor?
Vay arkadaş. Adama "oyuncaklarla oynuyordum", "salıncakta sallanıyorum" "o sırada 9 yaşındaydim" yazan sahih hadis attım kaç tane, hâlâ o dönemin şartları diyor. İnanılır gibi değil. Diğer arkadaşlar gibi hadisleri reddetseniz en azından ayet bukuculugu yapmıyor diyeceğim.

Dönemin şartına göre 20 yaşındaki kadının ne yaptigi mi değişiyor? Sana açık açık oyuncak oynuyordum dediği hadis attım arkadas daha ne yapayım? Umarım bu dediklerine kendin de inanıyorsundur, gerçi inanman daha vahim olabilir neyse.

Dediğinize kendiniz inanıyor musunuz merak etmemek elde değil. Alın başka hadis:

Âişe validemizden rivâyet edilen, sahih al-bukhari 6130 no. Lu hadis:

> “ben oyuncak bebeklerle oynardım; benimle birlikte kız arkadaşlarım da oynarlardı. Rasûlullah (s. A. V.) İçeri girince onlar ondan utanıp saklanırlardı; fakat peygamber (s. A. V.) Onları yeniden yanıma çağırır, benimle oynamalarına izin verirdi.”

20 yaşındaki kız salıncakta oynuyor, arkadaşlarıyla oyuncak oynuyor. Bunun üstüne lafı kivirmaya gerek yok şayet her şey ortada.

Hocam şu an tabii ki bunlar bize imkansız ve mantıksız geliyor. Ama bunların üstünde yüzyıllar hatta daha fazlası geçmiş. O zamanlar hakkında hiçbir bilgimiz yok, kimdi nasıl insanlardı? Neler yapılıyordu? Hiç bilmiyoruz. O yüzden direkt öyle değil demek de mantıklı gelmiyor bana. Bunu samimi söylüyorum, zaten çoğuna inanmıyorum diye belirttim. Savunmacılık yapmıyorum yani.

Sorgulamayı hangi kaynaklarla yaptınız? Okuduğunuz eserleri öğrenebilir miyiz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı