Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Söz dinlemezlerse dövülebilir, şahitlikleri her konuda tam değildir gibi hükümler İslam'da yoktur. Bunlar galatımeşhurlardır. İnsanların dini kötü göstermesi veya insanların dine çamur atması değersizdir zira güneş balçıkla sıvanmaz.

Sen kuranı okudugundan emın mısın?

Bahsettiğim hadiste de apaçık cennet, annelerin ayağının altında. Düz mantık düşünelim sonuçta hakikati düz mantıkla kavrayabiliriz değil mi?
Dalga mı geçiyorsunuz? Benim attığım ayette, kocanın karisindan üstün olduğu belirtilmek istenmiş gayet. Sizin attığınız ayette de annelerin Allah katındaki değerinden bahsedilmiş, bu kadar basit.

Nasıl yok? Bizzat kur'anda ayet olarak yer alıyor.

Ayetin tamamı:

“Ey iman edenler! Belirli bir vadeye kadar birbirinize borçlandığınız zaman onu yazın.

Aranızda bir kâtip adaletle yazsın.

Allah'ın kendisine öğrettiği gibi kâtip yazmaktan çekinmesin; yazsın.

Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın; rabbi olan Allah'tan korksun da borcundan hiçbir şeyi eksik etmesin.

Eğer borçlu aklı ermeyen veya zayıf bir kimse ise yahut yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın.

İçinizden iki de şahit tutun.

Eğer iki erkek bulunmazsa, razı olacağınız şahitlerden bir erkek ile iki kadın olsun; (iki kadından biri unutursa diğeri ona hatırlatsın diye).

Şahitler çağrıldıkları zaman (şahitlik yapmaktan) kaçınmasınlar.

Az olsun çok olsun, vadesiyle birlikte onu yazmaktan üşenmeyin.

Bu, Allah katında daha adaletli, şahitlik için daha sağlam ve şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir.

Aranızda hemen gerçekleştirdiğiniz peşin ticaret olursa onu yazmamanızda size bir günah yoktur.

Alışveriş yaptığınız zaman da şahit tutun.

Ne kâtip ne de şahit zarar görsün.

Eğer (böyle yaparsanız) bu sizin için bir fısktır (günah olur).

Allah'a karşı gelmekten sakının.

Allah size (hükümlerini) öğretiyor.

Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” bakara sûresi 282. ayeti.

Erkeklerin mal işlerinde daha aktif olmalarından erkekler kolay kolay unutmaz ama kadınlar daha az aktif olduğundan unutabilir ki bu sadece mal meselesi için geçerlidir.

Sen kuranı okudugundan emın mısın?

Asıl sen emin misin?

Dalga mı geçiyorsunuz? Benim attığım ayette, kocanın karisindan üstün olduğu belirtilmek istenmiş gayet. Sizin attığınız ayette de annelerin Allah katındaki değerinden bahsedilmiş, bu kadar basit.
Neden yorumladınız ki benim paylaştığım hadisi apaçık cennet, annelerin ayağının altında tıpkı kadınların erkeklere Allah'a secde ettikleri gibi secde etmeleri gerektiği gibi...(!)

Orada oyle demek ıstemeyen kıtaba bagladıysak konusmanın anlamı kalmadı gercekten. Isınız hakıkaten zor bu zıhnıyetle, sıze kolay gelsın.
Sorun değil. Konuşmak iyidir. İyi akşamlar diliyorum.

Gerçekten ya en azından düzgün konuşuyordunuz "İslam türkleri bitirdi" liseli ortlama birisine şunu desen kahkaha atar sana.

Bu arkadaş cemaatleri tarikatları demiyor bayağı bayağı normal İslam'ı kastediyor.
İslam türkleri bitirdi lafını osmanlıda bir eğitim kurumunda desen şizofren misin falan derlerdi yeni nesil bu hocam marjinal olacak diye işte boşverin.

“İnsanın insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadının kocasına secde etmesini emrederdim.” (tirmizî, radâ 10. ayrıca bk. Ebû dâvûd, nikâh 40; ibni Mac'e, nikâh 4)

İslam'da bir insana secde etmek yasaktır ancak olsaydı kadının erkeğin sözünü dinlemesini emrederdim manasında.

Ki bu bir zayıf hadis sahih hadis seviyesinde düşünmeniz neyse.

Bu ifade mecazi bunu sizde biliyorsunuz ama nedense bunu sunuyorsunuz?

Neden yorumladınız ki benim paylaştığım hadisi apaçık cennet, annelerin ayağının altında tıpkı kadınların erkeklere Allah'a secde ettikleri gibi secde etmeleri gerektiği gibi...(!)
Anlıyorum... Ben kadın erkeğe secde etmeli gibi mi yorumlamisim hadisi? Fark ettiysen erkek kadından üstün diyerek yorumlamısim. Namaz kılar gibi secde etsin dememisim. İki hadisin de yorumlaması dediğim gibi bu kadar açık. Oraya buraya çekmenin anlamı yok. Ben Allah'a secde ettiği gibi edecek bile demedim safsata üstüne safsata yapıyorsunuz.

Anlıyorum... Ben kadın erkeğe secde etmeli gibi mi yorumlamisim hadisi? Fark ettiysen erkek kadından üstün diyerek yorumlamısim. Namaz kılar gibi secde etsin dememisim. İki hadisin de yorumlaması dediğim gibi bu kadar açık. Oraya buraya çekmenin anlamı yok. Ben Allah'a secde ettiği gibi edecek bile demedim safsata üstüne safsata yapıyorsunuz.
Ahlak bekçisi rolünden çıkın artık sanal ortamlarda. Benim dinim vicdan diyerek dolanırsınız buralarda gerçek de eminim tam da terssiniz bu duruma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı