Devlet Değişse Bile Hala Borç Ödenmeye Devam Eder mi?

ddr1

Hectopat
Katılım
16 Kasım 2020
Mesajlar
865
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merakımdan soruyorum. Mesela Osmanlı'nın Büyük Britanya Krallığı'na borcu vardı diyelim. O borç bitmedi ve hala devam ediyor diyelim. Türkiye o borcu Birleşik Krallık'a ödemeye devam eder mi? Ya da mesela Rus Çarlığı'nın Osmanlıya borcu vardı, ve borç bitmedi. Rusya, Türkiye'ye hala borç ödemeye devam eder mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öder, ödemiştirde. Tek istisna, Osmanlı Türkiye olduysa öder, Osmanlı, Yunanistan olduysa yani fethedildiyse o borç yanar.
Türkiye'de ödemek zorunda değildir ama İngiltere tarafından yaptırımlara maruz bırakılır. Ticari anlaşmalar feshedilir. Müttefiklik olmaz, çıkar ilişkin olan her şeyi bir kenara bırakman gerekir o devletle.
 
Arkadaşlar merakımdan soruyorum. Mesela osmanlı'nın büyük britanya krallığı'na borcu vardı diyelim. O borç bitmedi ve hala devam ediyor diyelim. Türkiye o borcu birleşik krallık'a ödemeye devam eder mi? Ya da mesela Rus çarlığı'nın osmanlıya borcu vardı, ve borç bitmedi. Rusya, Türkiye'ye hala borç ödemeye devam eder mi?
Ödedik zaten. %73 Türkiye, geri kalanlarda balkan devletleri.
 
Evet ödersiniz, şu an mevcut hükümet giderse eğer borçlar vesaire varsa gelen yeni hükümet öder borçları, hatta yeni bir devlet bile kursak o borçları ödemek zorundayız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı