Devlet memurları Shopier açabilir mi?

bayabyss0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 17 yaşındayım ve 3D yazıcım ile baskılar alıyorum. Gelir elde etmek için Shopier hesabı açmak istiyorum fakat yaşım yetmiyor. Babam devlet memuru, babamın adına açsam herhangi bir sorun olur mu? ( Dolap, Gardrop gibi yerleri tercih etmiyorum 🙂)

Hayır açamazlar. Zaten eğer düzenli ticari hâliyle gelir elde ediliyorsa Dolap ve Gardrops da sıkıntı çıkartıyor (ara sıra kendi kullandığınız ikinci el eşyaları satıyor, düzenli bir şekilde ticari işletme ya da esnaf tacir faaliyeti, alım satım ilişkisi görünmüyorsa sıkıntı olmaz).

Garanti olması için devlet memuru olmayan biri adına açsan iyi olur.

(657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (DMK) uyarınca devlet memurları, tacir ya da esnaf sayılmalarını gerektiren ticari/kazanç getirici faaliyetlerde bulunamazlar.)

Hayır açamazlar. Zaten eğer düzenli ticari hâliyle gelir elde ediliyorsa Dolap ve Gardrops da sıkıntı çıkartıyor (ara sıra kendi kullandığınız ikinci el eşyaları satıyor, düzenli bir şekilde ticari işletme ya da esnaf tacir faaliyeti, alım satım ilişkisi görünmüyorsa sıkıntı olmaz).

Garanti olması için devlet memuru olmayan biri adına açsan iyi olur.

(657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (DMK) uyarınca devlet memurları, tacir ya da esnaf sayılmalarını gerektiren ticari/kazanç getirici faaliyetlerde bulunamazlar.)
Cevabın için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı