Devlet okullarında özel sınıf açılabileceğine dair bir genelge mi yayımlandı?

acv

Megapat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
7.593
Makaleler
1
Çözümler
74
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Aldığım duyumlara göre mezun olduğum, kardeşimin de okuduğu ortaokulda, daha başarılı öğrencilerin sınavla alınacağı özel sınıflar açılacakmış. Bu uygulama ne zamandan beri yapılabilir oldu? Eskiden beri serbest olduğu ihtimalini mantığım kabul etmiyor. Manyak mı bu insanlar, okuyan öğrenci ile dersin işleyişine tecavüz eden öğrenciyi ayırabilecekken aynı sınıflarda okuttular?
 
Zengin yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen bir şey bu zaten. Proje sınıfı deyip velilerden para toplayarak daha nitelikli sınıflar yapılıyor. Paran yoksa da kötü sınıflara gitmek zorundasın.
Ekleme: Sınavı kazansan bile para ödemek zorundasın.
 
Kaynak verseydiniz keşke.

Okuduğum lisede A sınıfı dil sınıfıydı. B, C, D ve E sınıfı sayısaldı, F, G ve H de eşit ağırlık. Dilcilere diyebilecek bir şey yok, az kişiler zaten. Ama kalanlar kendi arasında iyi olmalarına göre sıralanmıştı. Bunu okul yönetimi inkar etse de herkes biliyordu. Arada birkaç tane daha iyi yerde olması gerekip kötü yerde olanlar vardı. Ben de onlardan biriydim. D sınıfındaydım ben. Buna rağmen üniversite sınavında sayısalda okuldakiler arasında 2. oldum. 3. ile aramda dağlar kadar fark vardı. O kişi de çok kafası çalışan birisi değildi, ama azimliydi, çalışırdı. Ve daha önemlisi, kendisi mühtahdem hanımın oğluydu. B sınıfında olmasının sebebi oydu. Yemin ederim ama kanıtlayamam dedikleri şeyden.

Yani öyle bir şey olduğunda torpiller olsa bile düzgün kişiler bir yolunu bulup kendilerini gösterirler. Bu yüzden çok da önemli bir şey değil.
Bos is, kendi yapacaklari "sinav" ne kadar olcebilecek?
İyisiyle, kötüsüyle çoğu sınav (şu an burada kullanacağım kelimelerin çoğu ile ceza alacağım için söyleyemiyorum ama argo hakaret kelimelerini düşünün) öğrencileri eler. Ne kadarını elerse o kadar iyidir. Lise mezuniyet şartı getirilmesi ile beraber üniversite sınavları daha kötü hale geldi. Giren 25 kişiden anca 1'i liseye gitmiş olmanın hakkını verebiliyor. O bir kişi diğerlerinden ne kadar uzaklaştırılabilirse o kadar iyi bence.
 
Son düzenleme:
Kaynak verseydiniz keşke.

İyisiyle, kötüsüyle çoğu sınav (şu an burada kullanacağım kelimelerin çoğu ile ceza alacağım için söyleyemediğim ama argo hakaret kelimelerini düşünün) öğrencileri eler. Ne kadarını elerse o kadar iyidir. Lise mezuniyet şartı getirilmesi ile beraber üniversite sınavları daha kötü hale geldi. Giren 25 kişiden anca 1'i liseye gitmiş olmanın hakkını verebiliyor. O bir kişi diğerlerinden ne kadar uzaklaştırılabilirse o kadar iyi bence.
Katılıyorum, ama bunu kaç tane okul uygulayabilecek? Güvenemiyorum.
 
8. sınıfta ortalaması 70 84 arası puanlı olup daha iyi şeyler yapabilceği düşünülen öğrencilere ayrı sınıf açmışlardı. Her sınıftan 2 3 öğrenci almışlardı. Bende o sınıftaydım. Devlet okulu.
 
İngilizce sınıfları var bizim burada, başarı oranları yüksek olanları topluyorlar. Çalıştığım lisede de okul ve sınav puanına göre sınıflandırma var. Genelde çıkmamıştır bence. Biz bunu yıllardır yapıyoruz ama müfettiş falan gelirse çaktırmamaya çalışıyoruz. Yasak neredeyse. Umarım genelde çıkmıştır zira çok yararlı bir sistem.
Seçme sınıfa gidip ders anlatmak çok daha kolay, dinliyorlar çünkü. Diğer sınıflarda çobanlık yapıp birbirlerine saldırmalarını engellemekten ders anlatamazken, seçme sınıfta sadece anlatıyorum; onlar da dinliyor.

Devlet okulundayım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı