Devlet yurtlarında kalmak mantıklı mı?

681554

Decapat
Son dönemde KYK yurtlarında gerçekleşen asansör kazaları gibi sorunlardan dolayı şehir dışında okumaktan çekiniyorum. Özel yurtlar ise çok pahalı. Bulunduğum şehirdeki bölümlerde de bir adam akıllı tıp bölümü var. Tıp'a da pek fazla merakım yok. Mühendislik istiyorum ama bulunduğum şehirdeki mühendislik bölümleri çok kötü. Mühendislik içinse iyi bir üniversitesin kazanılması gerektiğini biliyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Ben asansör kullanmıyorum, rica edip alt katlara naklini aldırırsan bu sorun yaratmaz. Yemekler fena değil hatta en azından okul yemekhanesinden daha iyi durumda ve verdiğin yurt ücreti 2 günlük yemek parası anca ediyor. Bu fiyata kalınabilecek en mükemmel yer KYK yurtları, sokakta yatsanız daha masraflı. İnanın pek çok özel yurt KYK'lardan daha vasat durumda.
İlaveten mühendislik için iyi bir üniversite lafınıza mühendislik öğrencisi olarak katılmıyorum, eğitim sürecinizde birkaç mühendislik programı öğrenip sağlam firmalarda staj ayarlayabilseniz ne okuduğunuz okulun ne de not ortalamanızın bir önemi kalmıyor. Yurt dışı istiyorsanız elbette yabancı dil etmen.

Ben asansör kullanmıyorum, rica edip alt katlara naklini aldırırsan bu sorun yaratmaz. Yemekler fena değil hatta en azından okul yemekhanesinden daha iyi durumda ve verdiğin yurt ücreti 2 günlük yemek parası anca ediyor. Bu fiyata kalınabilecek en mükemmel yer KYK yurtları, sokakta yatsanız daha masraflı. İnanın pek çok özel yurt KYK'lardan daha vasat durumda.
İlaveten mühendislik için iyi bir üniversite lafınıza mühendislik öğrencisi olarak katılmıyorum, eğitim sürecinizde birkaç mühendislik programı öğrenip sağlam firmalarda staj ayarlayabilseniz ne okuduğunuz okulun ne de not ortalamanızın bir önemi kalmıyor. Yurt dışı istiyorsanız elbette yabancı dil etmen.
Sağlam firmalarda staj yapmak için üniversite önemli değil mi?

Kazanın başına nerede geleceği, ihmalin nerede gerçekleşeceğini bilemezsin. Asansörden korkup şehir dışında üniversite okumaya gitmeyecek misin?
Sadece asansör olayı değil. Birçok sebep var. Ben burada aklıma gelen ilk sebebi yazdım.

Sağlam firmalarda staj yapmak için üniversite önemli değil mi?

Hocam ülkede eğer ki bir hocanın gözdesi değilseniz ve o sizi bir firmaya staj için sokmuyorsa kendiniz staj ayarlıyorsunuz stajda torpille ayarlandığı için okuduğunuz üniversitenin adı önemi olmuyor. Daha önce DEÜ'da ön lisans okudum yani ortalama bir üniversite ve ülkenin en büyük mühendislik firmalarının birinde 2 yıl üst üste staj yaptım sadece tanıdıklarım olduğu için.

Hocam ülkede eğer ki bir hocanın gözdesi değilseniz ve o sizi bir firmaya staj için sokmuyorsa kendiniz staj ayarlıyorsunuz stajda torpille ayarlandığı için okuduğunuz üniversitenin adı önemi olmuyor. Daha önce DEÜ'da ön lisans okudum yani ortalama bir üniversite ve ülkenin en büyük mühendislik firmalarının birinde 2 yıl üst üste staj yaptım sadece tanıdıklarım olduğu için.
Anladım teşekkür ederim.

@Mortis06 'nın dediği gibi, KYK'lar veli nimet. Bu kadar uyguna böyle bir yurt bulmak çok zor. Yurtlardan ziyade oda arkadaşlarından yana şansın iyi gider umarım.
Bazı KYK yurtları gerçekten iyi fakat bazıları çok kötü. Bir nevi kumar gibi. O riski almak biraz zor işte. Neyse yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Anladım teşekkür ederim.

Bazı KYK yurtları gerçekten iyi fakat bazıları çok kötü. Bir nevi kumar gibi. O riski almak biraz zor işte. Neyse yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

En kötü dediğin KYK'da kaldım. Koğuş tipi, 18 m2, 6 kişilik, yerler mozaik, kat banyoları ve tuvaletleri ortak olanda. Temizdi, oda arkadaşlarım iyiydi, yemekleri rahat yiyebiliyorduk, rahattık.

Yeni yapılan KYK yurtları zaten lüks, tuvaletler odada, herkese baza ve şifonyer, parke zeminler. Üniversite okurken derdin yurt olmuyor, dediğim gibi oda arkadaşların iyiyse her yerde rahat edersin, erkek adamsın.

Bazı KYK yurtları gerçekten iyi fakat bazıları çok kötü. Bir nevi kumar gibi. O riski almak biraz zor işte. Neyse yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam kumar falan olduğu yok, yurdunuzu hiç beğenmezseniz nakil istersiniz ve yüksek oranda da 1 dönem içinde başka yurda nakledilirsiniz. KYK yurtlarında kumar olan tek şey oda arkadaşlarınız ki bu özel yurtlarda da kumar olan bir durum. Zaten mühendislik öğrencisi iseniz bir süre sonra yurda sadece yatmak için gidiyorsunuz, ben daire tipi bir KYK'da kalıyorum, sabah 7:30'da çıkıp ders sonrası kütüphane yaptığım için akşam 10'dan önce gelmediğim için geçtiğimiz yıl aynı Daire'de kaldığımız çocuklarla daha bu yıl tanıştım.

Ben 2 farklı devlet yurdundan kaldım. Biri süperdi ama yemekleri kötüydü. Diğeri de çok kötüydü ama yemekleri güzeldi.

Devletimiz bir yerden alıyor, bir yerden veriyor :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı