Devletten bedava bina yapmasını bekleme saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devletin bedava bina yapma gibi bir zorunluluğu yok, istenmesi de çok saçma. Özellikle 40 yıllık binayı tekrar yapmasını istemek saçmalık. Her şeyin bir ömrü olduğu gibi betonarme yapıların da bir kullanım ömrü var. Ömrünü doldurmuş binanın yıkılıp yeniden yapılıp yapılmama durumu tapu/mülk sahiplerini ilgilendiren bir durum.

İnsanlar yıllarca "Zorunlu Deprem Sigortası" adı altında DASK sigortası ödedi. Deprem yaralarının sarılması için 1999'dan beridir Özel Tüketim Vergisi adı altında zaruri/özel farketmeksizin vergi ödeniyor. Tabii ki millet isteyecek, bedava değil kendi parasıyla! Kimse kimseden bedava bir şey istemiyor, hakkını istiyor.
Çok güzel bir noktaya değindin, sigortası olanlar parasını alacaklar ama sigorta ödeyen %5 var yada yok maalesef. Burada kaos ortamının oluşmaması ve insanların ölmemesi daha önemli. Sigortam var diye yıkılacak evde oturayım demeye devlet izin vermemeli ben genel konuştum tam anlamamışsın. Millet aç gözlü diye devlet affetmeyecek risk olan yeri yıkacak. Millet DASK'ın peşine düşsün millet hiçbir şey yapmıyor her şey hemen ayağıma gelsin diyor.

Devletin bedava bina yapma gibi bir zorunluluğu yok, istenmesi de çok saçma. Özellikle 40 yıllık binayı tekrar yapmasını istemek saçmalık. Her şeyin bir ömrü olduğu gibi betonarme yapıların da bir kullanım ömrü var. Ömrünü doldurmuş binanın yıkılıp yeniden yapılıp yapılmama durumu tapu/mülk sahiplerini ilgilendiren bir durum.
Benim evim 30 yaşına geliyor ona rağmen kapısı bacası eskidi, komple restore etmek yerine tamamen yeni teknoloji örnek veriyorum C30-40 modern betonlar var yeniden bir inşaat yaptırma peşindeyim millet denizkumu ile yapılmış zamanında yok fiyatlara aldığı evleri devlet bedava yapsın bize kira parası versin istiyor.

Ben atatürkçü milliyetçiyim mevcut hükumet destekçisi olmuyorum doğal olarak önce onu söyleyeyim hemen saldırıya geçilmesin. Şimdi arkadaşlar 35-40 sene o apartmanda kalmışsın ve eski teknoloji ile deniz kumu vb. eskimiş dökülüyor, dökülmeye başlayınca birleşip hiçbir şekilde destekleme yapılmamış kimse elini cebine atmamış sonra bu apartman dökülüyor bize kira parası ve ev yap demek ne kadar ahlak kurallarına sığıyor? Bir ev almak kolay mı? Herkese ev yapacak kadar parada yok vergiler vatandaşın alın teridir.

Devlet bütün çürük binaları yıkmalı ve gerekirse insanları zorla çıkarmalı. Sonra yıkılan binaların arsalarını ev sahipleri satıp bir gelir elde etmeli ve o gelirle Anadolu'ya yayılmalı. Neymiş kiralar pahalıymış? Yahu kiralar pahalı olmasa denizi boğazı olan İstanbul'da bende otururum. Paran yoksa ucuz şehre gideceksin. Tıkıştığınız için kiralar öyle ve ne göreyim bodrum bile 3 katlı ev varmış yerin altına kot altı mı ne bilmem ne diyerek 3 kat yapmışlar pencere falanda yok bunlar nasıl nefes alıyor? Şu anki depremzedeleri eski haline döndürdükten sonra boşalan çadır ve konteynırları İstanbul'a taşıyıp yıkılacak binalardaki insanlara faizsiz kredi sağlayıp yer yurt bulana veya yeni ev yaptırana kadar burada ikamet ettirilmeli. Yoksa büyük felaket geliyor İstanbul yıkılırsa ekonomide biter, ülkede millette biter. Sen İstanbul'da yaşayasın diye enkazda kalma riskini alıp sonra beni kurtarın deme hakkın yok. Devlet katı olmalı böyle bir cahil millete nasıl denk geldik. Ülkede ev yatırımına sınır gelmeli bir adamın 3 taneden fazla evi olmamalı piyasa düşmeli, yabancıya satış yasaklanıp mülteciler giderse zaten 8K olan ev 3K olur.

Haklısın bence de devlet çok daha katı olmalı. Vergi kısmına gelince, döviz korumalı mevduat denilen saçma sisteme para yatıranlara da vergilerimiz gitti... Nerede saçma sapan, vatandaş zararına iş, hükümet orada.

@Silv3rhand ulan keşke o enkazda bırak bi' insan, karınca bile incinmese de senin gibiler geberse gram içim yanmaz laftan anlamaz koyun seni. Deprem mağduruyum, geçen sene aldığımız evi yıkılma kararıyla boşalttık. Evin değeri 3 milyon ₺. Rüyanda göremeyeceğin hayatı yaşıyorum bana gelmiş edebiyat yapma allahına kavuştururum seni çocuk.

Paran yoksa ucuz şehre gitmiş, lafa bak. E parası olan senin validenin güneş görmeyen yerine gitmiş ki sen bu kadar gücenmişsin. Açık açık söyle işte mevcut hükümet savunanı bir koyun olduğunu da herkes bilsin.

Vallahi çok güzel içinizi döktünüz 👏

Geberip gitmemişsin işte milletin anasına söven konuyu çarpıtan beyni olmayan bir ebucehilin torunu daha. Ben İstanbul'da yıkılmak üzere olan kolonun sıvası dökülmüş yıkılacağım diye bağıran 35-40 senelik belli binalardan bahsediyorum. 3 yıllık bina ile bu konunun ne alakası var? sen dolandırılmışsın işte arkadaşlar bunun gibi cahiller yüzünden sistem bu halde. 3 milyona ev aldım diyor olayı anlamıyor CEHALET en büyük sorun! Senin yaşamadığın hayatı yaşıyorum diyor sen bu olmayan zeka ile anca bu kadar olmuşsun daha ben ne diyeyim.

Ben Atatürkçü milliyetçiyim mevcut hükumet destekçisi olmuyorum doğal olarak önce onu söyleyeyim hemen saldırıya geçilmesin. Şimdi arkadaşlar 35-40 sene o apartmanda kalmışsın ve eski teknoloji ile deniz kumu vb. eskimiş dökülüyor, dökülmeye başlayınca birleşip hiçbir şekilde destekleme yapılmamış kimse elini cebine atmamış sonra bu apartman dökülüyor bize kira parası ve ev yap demek ne kadar ahlak kurallarına sığıyor? Bir ev almak kolay mı? Herkese ev yapacak kadar parada yok vergiler vatandaşın alın teridir.

Devlet bütün çürük binaları yıkmalı ve gerekirse insanları zorla çıkarmalı. Sonra yıkılan binaların arsalarını ev sahipleri satıp bir gelir elde etmeli ve o gelirle Anadolu'ya yayılmalı. Neymiş kiralar pahalıymış? yahu kiralar pahalı olmasa denizi boğazı olan İstanbul'da bende otururum. Paran yoksa ucuz şehre gideceksin. Tıkıştığınız için kiralar öyle ve ne göreyim bodrum bile 3 katlı ev varmış yerin altına kot altı mı ne bilmem ne diyerek 3 kat yapmışlar pencere falanda yok bunlar nasıl nefes alıyor? Şuan ki depremzedeleri eski haline döndürdükten sonra boşalan çadır ve konteynırları İstanbul'a taşıyıp yıkılacak binalardaki insanlara faizsiz kredi sağlayıp yer yurt bulana veya yeni ev yaptırana kadar burada ikamet ettirilmeli. Yoksa büyük felaket geliyor İstanbul yıkılırsa ekonomide biter, ülkede millette biter. Sen İstanbul'da yaşayasın diye enkazda kalma riskini alıp sonra beni kurtarın deme hakkın yok. Devlet katı olmalı böyle bir cahil millete nasıl denk geldik. Ülkede ev yatırımına sınır gelmeli bir adamın 3 taneden fazla evi olmamalı piyasa düşmeli, yabancıya satış yasaklanıp mülteciler giderse zaten 8k olan ev 3k olur.
Millet aciktami kalsin yani bu kadarinida dusunemiyorsan ne diyeyim artik

Bu kadar vergi nereye gitti o zaman

Millet aciktami kalsin yani bu kadarinida dusunemiyorsan ne diyeyim artik

Bu kadar vergi nereye gitti o zaman
Deprem vergisi 40 yıllık çürümüş binalarda oturmaya devam eden cahillerin yıkılacak binada bile bile oturup enkaz altında kalması için ödenmedi. Felaket zamanında millet dışarıda kaldığı zaman barınma ve destekleme faaliyetleri için ödeniyor. Mesela adam yeni ev almış ama yıkılmış burada bir dolandırıcılık var o parayla o vatandaşa faizsiz kredi vermen gerekiyor veya TOKİ hakkı. + O parayı çoktan yemişlerdir. Bu kadar konteynır, çadır gıda havadan gelmiyor hepsi hazineden geliyor + millet 2 katını verdi ona rağmen yetmiyor 15 milyon insandan bahsediyorsun 3 öğün yemek ve barınma derken büyük gider.

Geberip gitmemişsin işte milletin anasına söven konuyu çarpıtan beyni olmayan bir ebucehilin torunu daha. Ben İstanbul'da yıkılmak üzere olan kolonun Sivas'ı dökülmüş yıkılacağım diye bağıran 35-40 senelik belli binalardan bahsediyorum. 3 yıllık bina ile bu konunun ne alakası var? Sen dolandırılmışsın işte arkadaşlar bunun gibi cahiller yüzünden sistem bu halde. 3 milyona ev aldım diyor olayı anlamıyor cehalet en büyük sorun! Senin yaşamadığın hayatı yaşıyorum diyor sen bu olmayan zeka ile anca bu kadar olmuşsun daha ben ne diyeyim.

Kul başına gelmeden neyin ne olduğunu bilemez işte buradan yazmak kolay insanların binaları yıkıldı yani kimi güveniyordu binasına yeni yapılmış 2 veya 3 yıllık binalar yıkıldı evet kabul ediyorum ev depreme dayanıklı olup olmadığına dair birtakım belgeler istemeliydi evi alan kişi ama güvendiker ve bu evlerde oturdular ve ayrıca insanların nerede oturup oturamayacağına oturacak olan kişiden başka kimse karar veremez neymiş parar yoksa doğuda yaşa dermişin gibi senin zihniyetine...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı