Devren satılık bakkal almak mantıklı mı?

Halil0075

Hectopat
Daha fazla  
Eyüpsultan, Kâğıthane civarında 250-400 bin arası dükkânlar var. Hazır kurulu, günlük ciroları genellikle 8-10 arası. Satma sebepleri de sağlıktır, taşınmadır vb. Sizce aylık 250-300 bin para kazanan yeri, aylık cirosuna satan kişilerin dükkânı alınır mı? Yoksa alınması için söylenti mi? Bir de kârı yüzde kaç oluyor? Mesela ayda 100 bin kazanıyorsa kaçı kârdır?

Bakkal dükkanı 250 300k kazanmaz ya küçük-orta çaplı yemekçiler bile o kadar kazanamıyor aylık belki 100 bin kazanıyordur onunda nereden baksan 40'ı falan kardır.

Hocam günlük 8-10 k kar bırakan bir yer 250 300k bandında satılmaz satılsa bile 8-10 k arası kazanamıyordur ya da 300K oranın kirasıdır

Bakkal dükkanı 250 300k kazanmaz ya küçük-orta çaplı yemekçiler bile o kadar kazanamıyor aylık belki 100 bin kazanıyordur onunda nereden baksan 40'ı falan kardır.
Hocam ben gördüğüm çoğu ilanın açıklamasında yazası Söledim geneli ortalama 8 10 bin günlük diyor birde Şöle düşünsek 1 sigara bile 100 tl 10 tane sigara versen ztn bin lira para yapıyo tabi onun hepside kâr değil sonuçta

Hocam günlük 8-10 k kar bırakan bir yer 250 300k bandında satılmaz satılsa bile 8-10 k arası kazanamıyordur ya da 300K oranın kirasıdır
Kâr demedim hocam günlük toplam ciro

Günlük 10 diyorsa sen onu 2 yaz.

Biraz gözlemle dükkanları. Başında beklemesi, vs bayağı zaman ayıracaksın belki de tam zamanlı bakman gerekecek. Hayatını oraya adayacaksın gibi bir şey olacak. Yapabilir misin? Genelde tek el dayılar işletiyor öyle yerleri.

Son olarak 400'e satıyor diyelim. Bu dükkan fiyatı olamaz. Kira mı ödeyeceksin?

Hocam ben gördüğüm çoğu ilanın açıklamasında yazası söledim geneli ortalama 8 10 bin günlük diyor bir de şöyle düşünsek 1 sigara bile 100 TL 10 tane sigara versen zaten bin lira para yapıyor tabii onun hepsi de kâr değil sonuçta.

Kâr demedim hocam günlük toplam ciro.

Hocam tanıdık tekeller var sigaradan %5 civarı kalıyor diyorlar yani düşündüğünüz gibi olsa günde 1000 TL kar için komple İstanbul'un ihtiyacını karşılaması lazım. Evet ciro yazdığını şimdi gördüm ama yine de zor.

Gıda/yemek sektörü yapılabilecek en zor ve en pis işlerdendir. Günlük 10.000 ciro diyorsun da onun kim bilir ne kadar zayiatı vardır. Kokmuş, bozulmuş, son kullanma tarihi gelmiş ürünler olduğu gibi çöpe gidiyor. Bakkala gelen adamın peşin parası olmaz. O veresiye defteri dolup taşacak, kazanacağın 5 lira uçup gidecek.
Komşumuzun mahallede yürüttüğü 10 senelik zincir marketleri vardı ve geçen ay dükkanı boşalttı, işi batırmışlar. Bir kaç tane daha bayileri vardı ve onlarıda kapatmış. Oturduğu evlerini bile satmışlar.
Bakmayın öyle yüksek cirolara yani. Kar marjı çok düşük. Sigara örneği vermişsiniz ama sigaradan %5 bile kazanmıyorlardır. Birde yanınız da adam çalıştırsanız alın başınıza belayı. İş yapabilmek o kadar kolay değil.

Gıda/yemek sektörü yapılabilecek en zor ve en pis işlerdendir. Günlük 10.000 ciro diyorsun da onun kim bilir ne kadar zayiatı vardır. Kokmuş, bozulmuş, son kullanma tarihi gelmiş ürünler olduğu gibi çöpe gidiyor. Bakkala gelen adamın peşin parası olmaz. O veresiye defteri dolup taşacak, kazanacağın 5 lira uçup gidecek.
Komşumuzun mahallede yürüttüğü 10 senelik zincir marketleri vardı ve geçen ay dükkanı boşalttı, işi batırmışlar. Birkaç tane daha bayileri vardı ve onları da kapatmış. Oturduğu evlerini bile satmışlar.
Bakmayın öyle yüksek cirolara yani. Kar marjı çok düşük. Sigara örneği vermişsiniz ama sigaradan %5 bile kazanmıyorlardır. Bir de yanınız da adam çalıştırsanız alın başınıza belayı. İş yapabilmek o kadar kolay değil.

Yaş daha 18 abi elimde 250 300 bütçe biriktirdiğim için en azından açsam batsamda yaşım küçük tekrar biriktiririm tecrübe olur kafasındayım ama düşünüldüğü gibi değilmiş.

Yaş daha 18 abi elimde 250 300 bütçe biriktirdiğim için en azından açsam batsamda yaşım küçük tekrar biriktiririm tecrübe olur kafasındayım ama düşünüldüğü gibi değilmiş.
Bin nasihat, bir musibetden iyidir. Eğer ki bu sektöre hevesiniz varsa, elde varı yoğu yatırıp tecrübe kazanmaktandan önce bir yerde bu işin çıraklığını yapın ve mesleğin gerçek yüzünü ozaman görürsünüz. Davulun sesi dışardan hoştur derler çünkü 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı