Çözüldü Dey elektronik mağduriyeti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seloacar

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 9 Aralık'ta Amazon üzerinden aldığım MSI Katana laptop paketi açılmıştı. Laptopun jelatini, kutusunun içindeki bazı kartonlar, adaptör kablosunun jelatini her şeyi açılıp yırtılmıştı ve laptopun her yerinde parmak izleri doluydu. Siz demeden söyleyeyim, kargoyla geldiğinde ürün DEYZ logolu bantlarla her yeri bantlıydı. Yani bantları söktüğümde fark ettim.

Bunun için iletişime geçtim ve bana söylediklerine bakın: Böyle ürünler göndermiyorlarmış, başkası yollamış. Sanırım şaka gibi. Bununla ilgili ne yapabilirim? İade etmek istemiyorum çünkü ben aldıktan sonra fiyatı arttı.

Dosya Ekleri

• IMG_8160.jpeg
    IMG_8160.jpeg
    156,6 KB · Görüntüleme: 121
Çözüm
Arkadaşlar merhaba, 9 Aralık'ta Amazon üzerinden aldığım MSI Katana laptop paketi açılmıştı. Laptopun jelatini, kutusunun içindeki bazı kartonlar, adaptör kablosunun jelatini her şeyi açılıp yırtılmıştı ve laptopun her yerinde parmak izleri doluydu. Siz demeden söyleyeyim, kargoyla geldiğinde ürün DEYZ logolu bantlarla her yeri bantlıydı. Yani bantları söktüğümde fark ettim.

Bunun için iletişime geçtim ve bana söylediklerine bakın: Böyle ürünler göndermiyorlarmış, başkası yollamış. Sanırım şaka gibi. Bununla ilgili ne yapabilirim? İade etmek istemiyorum çünkü ben aldıktan sonra fiyatı arttı.
Amazon müşteri hizmetlerine ulaşın kanırta kanırta iade aldırtmalarını keyifle izleyin.

Amazon müşteri hizmetlerine ulaşın kanırta kanırta iade aldırtmalarını keyifle izleyin.

Çözüm
Açıkçası internetten don bile alsam videolu açıyorum. Yapmıyorsanız zaten durumu kanıtlamanız zor ki laptop onlara gidecek, onlar kontrol sağlayıp onaylayıp geri iade edecek. Adamların bize bozup yolladı demesiyle işlerin çukura girip girmeyeceğinin garantisi yok. Bu yüzden de satıcısı amazon olmayan hiçbir yerden alışveriş yapmamaya çalışıyoruz zaten.

Yani iade edeceksen de laptopun çalışır, sorunsuz halde olduğuna dair sağlam kanıtlar toplayıp, videoyu kırpmadan kesmeden çalıştığını göstermenin hemen ardından açılmayacak şekilde paketlemen lazım.

Geçmiş olsun öncelikle hocam. Değişim yapacak bir satıcı gibi durmuyor zaten ürünün de fiyatı artmış adamlar zararına iş yapmazlar. @Yuşa Kara hocamın da dediği gibi bu işi Amazon'un kendisiyle çözerseniz hallolur çünkü amazon müşterilerine aşırı önem veriyor. Misal ben 3 hafta kullandığım S21 FE telefonunu iade etmiştim ve direkt almışlardı, sizin durum tabii biraz daha farklı ama ben örnek verdim. Amazon'a mail atın gerekirse müşteri hizmetleriyle telefon üzerinden konuşun.

Tüketici olarak iade etme hakkınız var ve satıcı zaten bunu teklif etmiş. Maalesef başka yapacak bir şey yok.

Belki ürün ayıplı sayılıyorsa, değişim talep edebilirsiniz ama ürünün bu şekilde geldiğini nasıl isparlarsınız bilemedim.

Ürün kargodan geldiğinde direk olarak açtım.

Tüketici olarak iade etme hakkınız var ve satıcı zaten bunu teklif etmiş. Maalesef başka yapacak bir şey yok.

Belki ürün ayıplı sayılıyorsa, değişim talep edebilirsiniz ama ürünün bu şekilde geldiğini nasıl isparlarsınız bilemedim.

Ürün kargodan geldğinde direkt açtım açınca zaten bir şok oldum hemen fotoğraflarını çektim Amazon'u da aradım satıcı geri dönüş yapmaz ise biz müdahale edeceğiz dediler xaten ürünüm gelir gelmez müşteri hizmetlerini aradım.

Geri
Yukarı