DGS ile 4 yıllık mimarlığa geçişte kaçıncı sınıftan başlanır?

Hangi bölümden DGS ile geçiş yaptınız? Hangi üniversiteyi kazandınız özel değilse söyler misiniz?
Lisede Elektrik okudum sonra bir yıl mezuna kaldım, baktım elektrik mühendisliğinden bir cacık olduğu yok bende Akdeniz’e geçtim iki yıllık Evde Bakım bölümüne. Dgs’den 309 aldım o puana Sağlık alanında benim geçiş yapabildiğim Fizyoterapi, Diyetisyenlik ve Hemşireliğin hepsi geliyordu. Ailesel sebeplerden dolayı Necmettin Erbakan üniversitesinde hemşirelik seçtim fakat istemeden de olsa çok doğru bir seçim oldu çünkü diğerlerinin KPSS puanları çok yükselmişti. Şimdi sağlık memuru olarak atandık işte.
 
Lisede elektrik okudum sonra bir yıl mezuna kaldım, baktım elektrik mühendisliğinden bir cacık olduğu yok bende Akdeniz'e geçtim iki yıllık evde bakım bölümüne. DGS'den 309 aldım o puana sağlık alanında benim geçiş yapabildiğim fizyoterapi, diyetisyenlik ve hemşireliğin hepsi geliyordu. Ailesel sebeplerden dolayı necmettin erbakan üniversitesinde hemşirelik seçtim fakat istemeden de olsa çok doğru bir seçim oldu çünkü diğerlerinin KPSS puanları çok yükselmişti. Şimdi sağlık memuru olarak atandık işte.

Hemşirelik nasıl peki zor bölüm ve meslek değil mi?
 
Hemşirelik nasıl peki zor bölüm ve meslek değil mi?
Herkesin kaldırabileceği bir meslek değil. Çalışma alanı çok geniş olduğu için zorluk kısmı tartışılır(Ameliyathane, Yoğun Bakım, Acil, Poliklinik, Eğitim, Enfeksiyon, Kalite Kontrol, İdari Birimler, Sağlık Bakanlığı dışında İl Sağlık Müdürlüğüne atanmış hemşireler vb.). Nöbet usulü çalıştığımız için hafta içlerimiz boş olabiliyor, örneğin yarın 24 saatliğine gidiyorum ve diğer 3 gün boşum(her zaman bu şekilde devam etmez karmaşık gider), böylece ekstra bir bölüm okuyabilirsin veya memuriyete engel olmayacak farklı bir meslek daha yapabilirsin benim için en iyi tarafı bu.
 
Herkesin kaldırabileceği bir meslek değil. Çalışma alanı çok geniş olduğu için zorluk kısmı tartışılır(ameliyathane, yoğun bakım, acil, poliklinik, eğitim, enfeksiyon, kalite kontrol, idari birimler, sağlık bakanlığı dışında il sağlık müdürlüğüne atanmış hemşireler vb.). Nöbet usulü çalıştığımız için hafta içlerimiz boş olabiliyor, örneğin yarın 24 saatliğine gidiyorum ve diğer 3 gün boşum(her zaman bu şekilde devam etmez karmaşık gider), böylece ekstra bir bölüm okuyabilirsin veya memuriyete engel olmayacak farklı bir meslek daha yapabilirsin benim için en iyi tarafı bu.

Hastalıklarda sadece ismi vb dikkatimi çekiyor. Bana göre değil yoğunluk kaldırırım ama kan alma, damar yolu bulma vb bana göre değil. Ben en iyisi web tasarım alanında uzmanlaşmaya devam edeyim. Kolay gelsin bu arada size çok uğraşıyorsunuz COVID-19 döneminden beri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı