Çözüldü DGS ile örgüne geçiş kaldırıldı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fsociety286

Centipat
Daha fazla  
Açıktan büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okuyorum. Mezun olduktan sonra DGS ile siyaset bilimi ve kamu yönetimini örgün okumak istiyorum. Kaldırıldı haberleri doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam pardon, örgün ibaresini görmemişim. Açıköğretim olarak listelenmiş. Örgün olarak DGS ile geçiş yok evet, açıktan lisans olarak seçebilirsiniz.
Hakim-Savcı sınavı için Hukuk diploması şart hocam, Hakim-Savcı Yardımcılığından bahsediyorsanız başvurabilirsiniz.

"2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun değişik 8 inci maddesi uyarınca adaylığa atanacakların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:"
Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Alımı | Eskişehir Barosu | www.eskisehirbarosu.org.tr
Hocam bu bilgi kesin mi peki bu bölümü hakim savcı sınavına girmek için okuyan arkadaşlarım var idari yargı hakimi olunabiliyor demişlerdi

Adli yargı yardımcıları için yalnızca hukuk mezunları başvurabiliyor hocam, bu kesin.
İdari yargı yardımcıları için ise:

Hukuk Fakültesi mezunu olmak gerekiyor, ya da %20 kontenjan ile “hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren” İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler, İktisat veya Maliye fakültesi mezunları da başvurabiliyor. Bu asistanlık sınavını kazananlar, stajyer yardımcısı olarak idari yargı hâkimi yardımcısı unvanı alıyor, başarılı staj döneminden sonra idari yargı hakimi olma hakkı kazanıyorlar.

Adli yargı yardımcıları için yalnızca hukuk mezunları başvurabiliyor hocam, bu kesin.
İdari yargı yardımcıları için ise:

Hukuk Fakültesi mezunu olmak gerekiyor, ya da %20 kontenjan ile “hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren” İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler, İktisat veya Maliye fakültesi mezunları da başvurabiliyor. Bu asistanlık sınavını kazananlar, stajyer yardımcısı olarak idari yargı hâkimi yardımcısı unvanı alıyor, başarılı staj döneminden sonra idari yargı hakimi olma hakkı kazanıyorlar.
Yani savcı hakim sınavına girip idari yargı hakimi yardımcısı olarak stajımı tamamladıktan sonra idari yargı hakimi olabilirim doğru mu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı