DGS ile YBS bölümüne geçmek

ozgurorak

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RX 6500 XT 4GB | i5 10400F | 2x16 32 GB RAM
Meslek
Indie Mobile Game Developer on Unity
Öncelikle bilgisayar programcılığı okuyorum ve 2. sınıfa yeni geçtim yani DGS'ye 1 yıl var diyebiliriz. TYT matematik ve Türkçe derslerime çok güvendiğim için bir daha YKS girmek yerine DGS girmeyi planlıyorum. Hedefim İzmir Yaşar Üniversitesi'nin veya Akdeniz Üniversitesinin YBS bölümüne geçmek. Aklımda çok soru var ama burada bazılarını soracağım. Öncelikle bu sitedeki bir konuda okuduğuma göre, YBS örgün eğitimi yok deniyor fakat ben YBS DGS sıralamalarını araştırdığımda karşıma çıkan bütün sonuçlar tamamen örgün eğitim? Örneğin bu sitede apaçık örgün bölümü olduğu da görülüyor insanlar neden öyle konular açmış anlamış değilim. Umarım ben yanlış bakmıyorumdur.

DGS'ye girip gereken puan ve sıralamanın fazlasını aldığımı varsayalım. Tercih yaptım ve tuttu diyelim, sonrasında neler yapmam gerekecek? Kayıt süreci vesaire nasıl sürüyor üniversite ile mi görüşmem gerek? Yurda kesin şekilde yerleşebiliyor muyuz boş yer varsa? Bildiğim kadarıyla üniversite fark etmeksizin DGS ile geçilen lisans bölümlerinde 3. sınıftan başlama yok. Biz o dersleri ön lisansta aldığımıza dair dilekçe verirsek 2 veya 3. sınıftan başlatabiliyorlar mı? Gerçekten çok hırslıyım, ön lisans puanım (AGNO) 1. sınıfta 84 ile bitti, DGS'de net yükümü biraz daha hafifletebilmek için 2. sınıfta da ortalama 82-85 planlamaktayım. Önümüzdeki 1 yıl boyunca tüm gereken konulara her gün durmadan çalışmayı düşünüyorum ve emeklerimin boşa gitmesini, pişmanlık duymayı istemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı