Dhagte forma alışverişinde vergilendirme nasıl oluyor?

xBratva

Decapat
Daha fazla  
Dghgate sitesinden forma satın almayı düşünüyorum kargo dahil 752TL yani 16euro tutuyor. Dhagte alışverişlerinde vergiyi kapıda ödüyormuşuz, bu ürün için ne kadar vergi çıkar genelde % kaç vergi ödüyoruz? Vergi indirimsiz fiyattan hesaplanıyor diyenler gördüm, ürünün indirimsiz fiyatı 1123TL gözüküyor.

%60 vergi ödüyorsun. Mesaj olarak satıcıya ulaştındığında bazen ürünün üstüne yazılan fiyatı uygun yazıp daha az vergi ödendiğini duydum bir iki kişiden. Mayısta bende bir forma şipariş vermiştim. Sıkıntısız gelmişti. Ama haziran yasasından sonra durum ne oldu bilmiyorum şipariş verdiysen durumu paylaşır mısın? 2018 de dhgate ofis açmış Türkiye de ama hala ürünler gümrüğe takılmadan geliyor mu merak ettim.

%60 vergi ödüyorsun. Mesaj olarak satıcıya ulaştındığında bazen ürünün üstüne yazılan fiyatı uygun yazıp daha az vergi ödendiğini duydum bir iki kişiden. Mayısta bende bir forma şipariş vermiştim. Sıkıntısız gelmişti. Ama haziran yasasından sonra durum ne oldu bilmiyorum şipariş verdiysen durumu paylaşır mısın? 2018 de dhgate ofis açmış Türkiye de ama hala ürünler gümrüğe takılmadan geliyor mu merak ettim.
Formam bu gün elime ulaştı. Farklı bir satıcıdan aldım, kargo dahil 920tl önden ödedim ve 280tl vergi çıkmış onu da kapıda ödedim. Çinden gelen giyim ürünlerinde %55 olarak hesaplandığı söyleniyodu ama 920tl üzerinden hesaplarsam %30 vergi çıkmış neyse iyi oldu :)

Formayi atma sansin var mi, nasil kalitesi vb?
Kalitesi bence gayet güzel kumaşı orijinal kalitede, üstündeki yazıların hepsi baskı (küçük yazılar bile), barcelona arması ve ucl logosu nakış.

Dosya Ekleri

• Forma 1.jpeg
    Forma 1.jpeg
    153,1 KB · Görüntüleme: 52
  • Forma 2.jpeg
    Forma 2.jpeg
    164,1 KB · Görüntüleme: 49
Formam bu gün elime ulaştı. Farklı bir satıcıdan aldım, kargo dahil 920tl önden ödedim ve 280tl vergi çıkmış onu da kapıda ödedim. Çinden gelen giyim ürünlerinde %55 olarak hesaplandığı söyleniyodu ama 920tl üzerinden hesaplarsam %30 vergi çıkmış neyse iyi oldu :)
Merhaba Hocam,ben de yaklaşık 10 gün önce toplamda 1247₺'lik iki tane forma siparişi verdim,normalde internette %60 gümrük vergisi yazıyor,bu durumda ben de 372₺ ödeyeceğim değil mi?Bir de acaba kaç günde elinize ulaştı acaba kargonuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı