DHL Gümrüklü Gönderi 1. İhbarı

erenrck

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 14 Temmuz'da Razer Deathadder Chroma almıştım. Ürün toplamı 52.90 Dolar tuttu. Bu sabah kalktığımda "Gümrüklü gönderi 1. İhbarı" adlı mail geldi DHL'den. Şimdi ne yapmam lazım mailde şöyle yazıyor:

"Sayın Müşterimiz,
Aşağıda ürün detayları verilen eşyanız gümrüğe tabi bir gönderidir. Gönderinizin size ulaşabilmesi için resmi gümrük çekim işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Gönderiniz, Atatürk Hava Limanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı, DHL Express Taşımacılık ve Tic. A.Ş.' nin işletici olduğu Geçici Depolama Alanı'na alınmıştır. Gümrük kanununda belirtildiği üzere, geçici depolama süresi 20 gündür."

İsmimin, Amazon ürün konşimentosunun yazılı olduğu bir belge yollamışlar. Bir de ticari fatura, sipariş bilgileri yazıyor. Biraz araştırdım galiba vergi falan ödemem lazımmış. Şu an kargo kendisi gelecek mi yoksa benim mi bir şey yapmam lazım?

Ayriyetten Amazon'a bir e-posta attım ancak tek tük çevirebildim. Tamamen çevirebilecek biri varsa sevinirim.

"I'd like to inform you that It appears that your order has delayed in customs. Due to varying customs restrictions, officials in some countries may need to inspect. I hope you understand that occasionally a shipment may be delayed by circumstances beyond our control.

In this case, first I've forwarded the issue to our shipping department so that this accounted and will not happen again. Also, I have contacted the "DHL_PACKAGE_EXPRESS" and provide them special instruction to deliver your package as soon as possible.

I understand that waiting for additional days can be frustrating. As an apology of inconvenience, I'd like to offer you 20% discount on your order.

In setting the last order dates, we had hoped to make sure that all items reach their destination in time. However, some delays can occur which are outside our control. In my experience, late packages arrive not long after the estimated delivery date.

When your order does arrive, there's no need to contact us. However, if you haven't received it by July 20, 2016, please let us know through the link below and we'll be happy to get a refund for you."

Öncelikle DHL'yi ara durum nedir diye sor ardından da gümrüğü ara durumu sor. Ondan bir sonuç çıkmazsa ilgili yerlere gidip durumu izah et. Gümrük vergi sınırı 75€'dur de. O ürünümün orada tutulma sebebi nedir de. Ayriyetten aldığın ürünün faturasını yani işlemlerin çıktısını al gerekli yere ya faksla ya da şehrindeki gümrük merkezine git. Hiçbiri olmazsa siparişi iptal etmeye çalış paranı geri al.

Hayır niye böyle bir şey yapıyorlar anlamadım. Şuan DHL sitesinde ''Gönderinin gümrük muayenesi gerçekleştiriliyor'' diyor. Sanırım evrak falan gerekli ve benim onu atmamı istiyorlar ama illaki faks yoluyla mı atmam lazım? PDF'yi bilgisayarın üzerinden doldurup geri yollasam olmaz mı? Bu kadar küçük bir şey için uğraştırıyorlar. 3 Gün beklememek için Amazon'dan kargoyu hızlandırttım, keşke yapmasaydım I-parcel ile gelirdi ama uğraştırmazdı. Ne yapacağım şimdi onu bile bilmiyorum.

Arayıp bilgi aldınız mı? Belkide sadece kontrol için bekletiyorlardır? Arayıp onlardan net bilgi almanız daha sağlıklı olur.

e-mail yoluyla iletişime geçtim. Ne yapmam gerektiği ve neden bekletildiğini sordum. Umarım kontrol için bekletiyorlardır dediğiniz gibi ama o zaman niye ''Gümrüklü Gönderi İhbar'' diye bir mail gelsin anlamadım.

İnşallah güzel haberlerle dönerler hocam. Bekleyelim bakalım ne diyecekler. Gümrüğü ara sor eğer aramadıysan. Aramaktan zarar gelmez.

Sağol. Numarasını bulayım deneyeceğim. Mail konusunda gecitecekler sanırım bir de galiba nerdeyse ürünün fiyatı kadar ya da yarısı kadar vergi alıyorlarmış eğer öyleyse çok kötü. :D

Kardeşim ürün 52.90 Dolardı dediğim gibi. 52 dolarlık bir üründen nasıl oluyor da %20 vergi alıyorlar. Gerçekten alacaklarmış ben de gittim Amazon destek ile konuştum sağolsun Hintli bir abimiz çıktı iade ettim, parayı anında verdi tekrar aynı ürünü sipariş ettim ama bu sefer kargoyu hızlandırmadım. i-parcel yavaştır ama insanları ne uğraştırır ne de ekstra para alır. DHL de ürünü Amerika'dan İstanbul'a kadar getirmişti. Geri götürecekler bir de yazık oldu. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı