Arkadaşlar Steam TL desteğini çekmeden önce eksik parçaları tamamlıyorum. Diablo 4 ve Baldur's Gate 3 aldım.
Ama ikisi de saatlerce oynanacak oyunlar, ikisi de kalsın mı yoksa Diablo 4 iade edeyim mi?
Şöyle düşünün Baldur's Gate 3 şu anda Türkiye'de 800 TL. Ama ABD'deki ve Mısır'daki (Bizim de dahil olacağımız MENA ülkelerinden) fiyatı 60 Dolar yani 1690 TL ve herhangi bir
indirim yok.
Türkiye ve Arjantin harici en düşük fiyat ise CIS bölgesinde (Azerbaycan, Gürcistan vs ..) oradaki fiyatı 30 Doar yani 850 TL.
Dolayısıyla bazı arkadaşların beklentisi gibi Türkiye'nin de dahil olacağı MENA grubu fiyatları da CIS bölgesi gibi yapılırsa (en azından indirim dönemlerinde o fiyata inerse) 20 Kasım'dan sonra bu durumda pek bir kaybınız olmadan da alabilirsiniz ama bunun garantisi yok.
Belki uzun süre bize de 60 dolar olarak yansıyacak. Kötü ihtimali düşünürseniz uzun süre 1690 TL olarak kalabilir demektir.
Ama Diablo IV zaten Türkiye'de şu anda normal fiyatına çok yakın satışta, yani şimdi almasanız bile Baldur's Gate'e göre daha az zararla ileride de alabilirsiniz.
Bence şu anda Baldur's Gate'i alın ama Diablo IV'e vereceğiniz parayla ileride daha çok artma ihtimali olan uygun fiyatlı daha fazla sayıda oyunları almanız daha akıllıca bir davranış olur.
Bu arada,
Diablo IV Türkiye fiyatı: 1249 TL
CIS, MENA ve ABD'deki şu an devam eden indirimli fiyatı: 52.49 USD = 1480 TL (Bu indirimli fiyatı, normalde 70 Dolar)
Yani Diablo'da bölgesel bazlı farklı bir indirim uygulamadılar. Türkiye fiyatı 230 TL daha uygun şu anda. Ama buradan şunu anlayabiliriz Diablo bundan sonraki dönemlerde indirime girdiğinde göreceği en iyi fiyat uzun süre 52-53 Dolar civarı olur. Dolayısıyla şu andaki fiyatla o zamanki fiyat arasında çok büyük bir fark olmayacak. Ama indirim olmadan satıldığı dönemlerde fiyatı 70 Dolar olacak tabi.