Diğer cihazlarda download yüksekken kablolu bağlantıda download maksimum 9.4 Mbps

bur17k

Centipat
Katılım
27 Ekim 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ADSL kullanıyordum VDSL pakete geçtim 50Mbps Vodafone kullanıyorum. Trafo binamın dibinde telefonlardan Wi-Fi'de Speedtest yaptığımda 22-23 arası indirme alıyorum. 4.5 yükleme kendi bilgisayarımda modemin bizzat kendi orijinal kablosuyla deniyorum. CAT 6 son model kablo ile deniyorum Max 9.40 indirme alıyorum, yükleme ise 7.50-8 arasında. Wi-Fi aparatı takıp denediğimde ise 22-23 indirme 7-8 yükleme görebiliyorum. Bugün gidip yan komşumuzun diz üstü bilgisarını alıp internet kablosu ile denedim 52Mbps internet gördüm Speedtest'te fakat benim PC'de ne yaptıysam bir türlü kablo ile 9.40 üstüne çıkamadım. Vodafone destek ekibi bile geldi bulamadılar ayrıca kablolarda falan da bir sorun yok. PC'ye Wi-Fi aparatı takınca da artıyor ama anlam veremiyorum. Neden kabloluda çıkamıyorum bu 9.40'ın üstüne? Her türlü şeyi denedim farklı bir DNS adresi vesaire de kullanmıyorum. En son format dediler bir de format deneyeceğim sizlerin düşüncesini almadan abilerimin ablalarımın veya bu konuda bilgi sahibi olanların dediklerine bakmadan direkt format da denemek istemedim. Bir de bir bilgisayarcı getir bir bakalım belki anakart desteklemiyordur portun bozuktur falan dedi de port bozuk olsa direkt kabloyla bile bağlasam internet gelmez. Ne yapmam gerek? Sunucu işletiyorum günlük 20TL para vermektense makineyi kendi cihazım olarak kullanmak istiyorum.
 
Hocam herşeyi denemişsiniz geriye sadece PC'nin ethernet'i kalmış. Gigabit destekli bir USB to ethernet adaptör kullanabilirsiniz. Yine de bundan önce temiz format atıp güncel driver kurduktan sonra cihazın kendi portuyla tekrar denemenizi tavsiye ederim.
 
Hocam her şeyi denemişsiniz geriye sadece PC'nin Ethernet'i kalmış. Gigabit destekli bir USB to Ethernet adaptör kullanabilirsiniz. Yine de bundan önce temiz format atıp güncel driver kurduktan sonra cihazın kendi portuyla tekrar denemenizi tavsiye ederim.

Adaptörlede denedim bu arada daha da düşürdü sonuçları şu anda format attım ama bu sefer de monitör Hz'si 64'ten yukarı değil ekran kartım falan gözükmüyor veya direk harddisk gözükmüyor anlam veremiyorum neler olduğuna bir de driver güncellemeyi inanın bilmiyorum.
@bur17k, işletim sisteminizi ve kaç bit olduğunu öğrenebilir miyim? ASUS'un sitesinden ilgili sürücüyü bulup link atacağım. Siz sadece indirip setup dosyasını açacaksınız.

Format attım şu an PC'ye ve açıkçası ne monitör Hz'si doğru ne ekran kartım gözüküyor ne de hard diskim kafayı yemek üzereyim sistemim 64 Bit ve Windows 10.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı