Diğer insanlarla konuşurken ne diyeceğimi bilmiyorum

YamukAdam

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
3.149
Makaleler
4
Çözümler
6
Merhabalar. Ben yabancı insanlarla konuşurken ne diyeceğim hakkında aklıma fikir gelmiyor. Merhaba, nasılsınız sadece aklıma geliyor. Onlar soru sorarsa da cevaplıyorum. Flörtümle buluştuğumda ya da diğer insanlarla konuştuğumda ne yapmalıyım? Mesela selamlaşmadan sonra direkt derslerin nasıl demek olmaz bence.
 
''Nasıl gidiyor?'' ya da ''Neler yapıyorsun?'' dersen muhtemelen bir şekilde konuşacak bir şeyler bulursun, aynı durumu ben de yaşıyorum ama ben genel olarak yalnız takılmayı seven birisi olduğum için pek canımı sıkmıyor.
 
Kitap okuyun, okumazsanız sosyalleşin, kültürleşin, araştırın, bilgi sahibi olun. Konuşmanız gerektiğine gelecek olursak, bunu bir ezber olarak yapmayın kendiniz olun, karşındaki insanla göz kontağı kurun, güzel bir iletişim sağlayın, illla ki bir şey bulunur konuşmak istiyorsanız.
 
Hocam karşınızdaki insanın gününün/hafta sonunun nasıl geçtiğini sorabilirsiniz mesela. Eğer bir olay anlatmaya başlarlarsa “Bana daha fazla anlat” ya da sessizlik oldu diyelim, ortadan “Geçen gün x grubunun çıkarttığı şarkıyı gördün mü?” “X olayı hakkında ne düşünüyorsun?” Kısacası karşınızdakinin de ilgilendiği bir konudan tartışmaya çalışın, gerisi geliyor zaten.
 
Boş yapın. Bomboş konuları keyifliyce ele alarak sadece konuşun. Özellikle flortken bomboş durup susup kalmaktansa, eğlenceli ve komik bir şey hakkında boş muhabbet kasilabilir. Boylece karsiya eğlenceli gorunursunuz, susup kalırsanız da sıkıcı görülme olanağınız yüksek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı