Çözüldü Digitürk kutulu ve kutusuz farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asliara

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar.

70 küsür yaşında babam, Digitürk bağlattı ve haliyle hiçbir şeyden anlamıyor.Benim de bildiğim işler değil.

Aslında bilgi alıp seçenekleri bana ilet araştıralım demiştim ama o direk abone olmuş.

Uygulama detaylarından baktım. Digiturk Sporun Yıldızı paketi ve yanında da hediye paketler var. Fiyat uygulamada yıllık abonelikte aylık 399 yazıyor.

Sitelerine bakıyorum. Bu paketin kutusuz fiyatı yıllık fiyatta aylık 399. Yani kutusuz olarak da fiyat aynı. Ancak kutulu aboneliklere ait fiyatlar yok.

Bir de babamın ödediği yıllık miktar, bundan biraz daha fazla. Aylık olarak kutu kirası mı alıyorlar acaba? (Kutu dediğimde yanında verilen Dt 9104 Hd yazan cihaz.)

Ve kutulu ve kutusuz farkı nedir? Acaba artı eksileri var mıydı? Neden kutulu bağlamak istediler anlamaya çalışıyorum.

Bir de ek ekipmanda wifi usb adaptörü diyor ve usb bağlı ama bizim aldığımız abonelikte internet yok.Bu nedir acaba?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Direk gelip kendileri sormadan bağlıyorlar mı? Arada aldıkları fark da bunun ücreti olabilir o zaman öyle mi?

İnternet üzerinden izleme gibi ekstra özellikler genellikle ek ücretli paketler ya da hizmetlerdir. Eğer ek özellikler için ücret talep edilmiyorsa, o zaman bu adaptörün size yansıyan bir maliyetinin olması gerekmiyor. Eğer internet üzerinden içerik izleme gibi bir şey söz konusuysa, bu konuda bir ücret artışı olabilir. Ancak abonelik sözleşmenizde böyle bir şey geçmediyse, adaptörün sadece gereksiz bir şekilde verilmiş olması ihtimali daha yüksek.

Yoksa kutu kirası da mı var?

Evet, Digitürk'ün kutulu aboneliklerinde genellikle kutu kiralama ücreti vardır. Bu ücret, her ay ekstra bir maliyet olarak faturanıza yansır. Kutu, yani set-top box (uydu alıcısı) kullanımı için bu kiralama bedeli, aboneliğinizin türüne göre değişebilir. Ancak, kutu kiralama ücreti çoğu zaman abonelik paketinize dahil olmayan bir ücret olarak eklenebiliyor.
Kutulu paket, uydu alıcısı ile gelen geleneksel bir sistemdir, kutusuz paket ise sadece internet üzerinden hizmet sunar ve cihaz gereksinimi farklıdır.

Bir de ek ekipmanda Wi-Fi USB adaptörü diyor ve USB bağlı ama bizim aldığımız abonelikte internet yok. Bu nedir acaba?

Wi-Fi USB adaptörü, genellikle Digitürk'ün internet üzerinden hizmet sunduğu modellerde kullanılan bir cihazdır. Bu adaptör, Digitürk kutusunu (set-top box) evinizdeki Wi-Fi ağına bağlamanızı sağlar, böylece kutu, internet üzerinden yayın akışı yapabilir ve ek özelliklere (vod, maç tekrarı, dizi/film arşivi, vs.) Erişim sağlanabilir.

Kutulu paket, uydu alıcısı ile gelen geleneksel bir sistemdir, kutusuz paket ise sadece internet üzerinden hizmet sunar ve cihaz gereksinimi farklıdır.

Wi-Fi USB adaptörü, genellikle Digitürk'ün internet üzerinden hizmet sunduğu modellerde kullanılan bir cihazdır. Bu adaptör, Digitürk kutusunu (set-top box) evinizdeki Wi-Fi ağına bağlamanızı sağlar, böylece kutu, internet üzerinden yayın akışı yapabilir ve ek özelliklere (vod, maç tekrarı, dizi/film arşivi, vs.) Erişim sağlanabilir.
Merhaba.

Öncelikle teşekkürler.

Evet adaptörü ben de öyle tahmin ettim. Ama bizim abonelik kutulu ve hiç internetten izleme lafı da etmedik.

Direk gelip kendileri sormadan bağlıyorlar mı? Arada aldıkları fark da bunun ücreti olabilir o zaman öyle mi?

İnternet üzerinden izleme gibi ekstra özellikler genellikle ek ücretli paketler ya da hizmetlerdir. Eğer ek özellikler için ücret talep edilmiyorsa, o zaman bu adaptörün size yansıyan bir maliyetinin olması gerekmiyor. Eğer internet üzerinden içerik izleme gibi bir şey söz konusuysa, bu konuda bir ücret artışı olabilir. Ancak abonelik sözleşmenizde böyle bir şey geçmediyse, adaptörün sadece gereksiz bir şekilde verilmiş olması ihtimali daha yüksek.

Evet, Digitürk'ün kutulu aboneliklerinde genellikle kutu kiralama ücreti vardır. Bu ücret, her ay ekstra bir maliyet olarak faturanıza yansır. Kutu, yani set-top box (uydu alıcısı) kullanımı için bu kiralama bedeli, aboneliğinizin türüne göre değişebilir. Ancak, kutu kiralama ücreti çoğu zaman abonelik paketinize dahil olmayan bir ücret olarak eklenebiliyor.

Çözüm

Hemen yansımadığından mı yoksa uygulamada sorun mu var bilmiyorum ama pdf sözleşmelere tıklayınca ekran öylece kaldı. Fatura kısmında da 1 ay olmadığından göremedim. Müşteri Hizmetleri'ne dün başka birşey için defalarca arama yaptık ama bağlanıp bağlanıp hattan düşürüyor.

Internette kutulu paketlerden hiç bahsetmemiş. Haliyle kira var mı yok mu onu da anlayamadım.

En iyisi sözleşme yüklenince dediğiniz yeri bulmak ya da ilk faturada yazan kalemlere bakmak sanırım.

Abonelik kısmında da sadece paket ismi yazıyor. Kutulu kutusuz vs hiçbir bilgi yok.

Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız ve ilginiz için.

Hemen yansımadığından mı yoksa uygulamada sorun mu var bilmiyorum ama PDF sözleşmelere tıklayınca ekran öylece kaldı. Fatura kısmında da 1 ay olmadığından göremedim. Müşteri hizmetleri'ne dün başka bir şey için defalarca arama yaptık ama bağlanıp bağlanıp hattan düşürüyor.

Internette kutulu paketlerden hiç bahsetmemiş. Haliyle kira var mı yok mu onu da anlayamadım.

En iyisi sözleşme yüklenince dediğiniz yeri bulmak ya da ilk faturada yazan kalemlere bakmak sanırım.

Abonelik kısmında da sadece paket ismi yazıyor. Kutulu kutusuz vs hiçbir bilgi yok.

Evet, dediğiniz gibi en doğrusu sözleşme ve ilk fatura üzerinden durumu netleştirmek olacaktır.

Fatura kalemlerinde "kutu kiralama" gibi bir ifade olması lazım.

Her halükarda, ek ücret ya da farklı bir durum varsa fatura üzerinden kolayca görebilirsiniz.

Rica ederim.

Evet, dediğiniz gibi en doğrusu sözleşme ve ilk fatura üzerinden durumu netleştirmek olacaktır.

Fatura kalemlerinde "kutu kiralama" gibi bir ifade olması lazım.

Her halükarda, ek ücret ya da farklı bir durum varsa fatura üzerinden kolayca görebilirsiniz.

Rica ederim.
Bilgi olarak konuya ekliyorum.

İlk fatura geldi. Kutu ve wifi adaptör için ek ücret yansıtılmamış.

Fark ise, birebir damga vergisi ile tutuyor.
Demek ki; vergisiz fiyatlarla pazarlıyorlar.

Sitelerinde, ek maddelerde yok. Ama eski bir kampanya sözleşmesini buldum. Orada ayrıca maddelerde damga vergisi belirtilmiş.

Yeni konular

Geri
Yukarı