Dijital Oyun Platformlarının Oyunu Sıkıştırması

Makaleler
3
Biraz saçma bir soru olacak ancak sormak istiyorum. Ben eskiden internetten crack oyun yüklüyordum. Bildiğiniz gibi o oyunlar sıkıştırılmış hatta bazı kısımları silinmiş bile olabiliyor. Şuan tüm oyunlarım lisanslı ancak uPlay, Steam gibi platformlarda oyun indirmek cidden daha uzun sürüyor. Hele ki 800 Kbps indirme hızı ile sabahtan başlatıp akşama anca biten oyunlar olabiliyor. Acaba Steam, Origin, uPlay vb. platformlarında kendi sıkıştırma sistemleri olamaz mı? Örneğin Steam'ı yüklediğimizde içerisinde sıkıştırma yazılımı bulunsa ve indirdiğimiz oyunların boyutu azalsa gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Cevaplarınız için teşekkürler.

Sıkıştırılmış oyunların ise kurulumu uzun sürüyor. 60 GB oyunu 20 GB yapıyorlar ama kurulum saati bazen 10 saat bile olabiliyor. Bence Steam'in şimdi ki indirme sistemi güzel. Oyun zaten kurulu iniyor. Yanlış biliyor olabilirim ancak zaten birde sıkıştırılmış olarak iniyor. Normal boyutunun altında. Ama tam emin değilim.

Crackli oyunlar RAR şeklinde ve oyunun launcherıyla iniyor mesela internetten herhangi bir oyun yükledim önce rardan çıkarıyorum bir kere büyüyor ondan sonra tekrar oyunun launcherini çalıştırıp (exe dosyasından bahsediyorum) dosyayı tekrar büyütüyoruz launcher konusunda ne demek istediğimi anlamışsındır Steam Uplay gibi sistemler yapabilir ama bence gerek yok zaten bildiğim kadarıyla max 4 5 GB kadar düşürüyor sıkıştırma sistemleri.
Edit: Biraz ünlü torrent sitelerini araştırdım ve ciddi anlamda düşüşler varmış 20 GB'a çıkan düşüşler bile gördüm sonra biraz araştırdım ve steamde oyun launcher sistemi yok yani kurulumu da bir nevi o yapıyor hatta bu durum Crackli oyun sitelerinin yüklemesinden bile kısa oluyor ancak Kurulumu yaparken internet harcanmıyor steamden inerken internet harcanıyor (yavaşlıyor anlamında) yükleme süreleri bence yine aynı.

Ben depolama alanı sıkıntısından bahsetmiyorum, oyun indirirken inen boyuttan bahsediyorum.
steamde oyun launcher sistemi yok yani kurulumu da bir nevi o yapıyor hatta bu durum Crackli oyun sitelerinin yüklemesinden bile kısa oluyor
İnternet hızım iyi olsa tabii ki daha kısa sürer.
Ama emin ol ki oyunun RAR'dan çıkıp kurulması falan indirmekten kısa sürüyor. Sokakta fiber de yok sabah başlatıyorum indirmeyi her iki saatte bir de kontrol ediyorum akşama kadar.😄😃

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı