Dijitital madencilik için tavsiyeler

demir.eler

Decapat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
84
Çözümler
1
Merhaba, bu coin işine girmeyi düşünüyorum ama bilgim neredeyse sıfır. Konu hakkında bilgisi olan ve tavsiye verebilecek arkadaşlar tavsiye verebilirse çok memnun olurum. Küçük bir bütçe ayarladım kendime. Dediğim gibi platformlar olsun, hangi siteden bu işi yürütmek olsun, tavsiyelerinize açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak anlayamadım siz mining mi yapmak istiyorsunuz yoksa coin borsalarında al sat mı yapmak istiyorsunuz?

Al sat yapmak istiyorsanız binance kullanın ama iyice araştırma yapın bu konu ile ilgili.

Ama siz başlıktaki gibi mining yapmak istiyorsanız elinizde ilk önce ne kadar para var onu bilmemiz gerekli ki sizin için ona göre bir sistem önerebilelim. Havuz olarakta yine binance başlangıç için iyi olucaktır bence.
 
Tam olarak anlayamadım siz mining mi yapmak istiyorsunuz yoksa coin borsalarında al sat mı yapmak istiyorsunuz?

Al sat yapmak istiyorsanız Binance kullanın ama iyice araştırma yapın bu konu ile ilgili.

Ama siz başlıktaki gibi mining yapmak istiyorsanız elinizde ilk önce ne kadar para var onu bilmemiz gerekli ki sizin için ona göre bir sistem önerebilelim. Havuz olarak da yine Binance başlangıç için iyi olacaktır bence.

Hocam yaş 17.5 benim o yüzden coin borsasına giremeyeceğim gibi gözüküyor. GTX 1660 Ti AMD 2 2600 ve 16 GB RAM'im var. Mining'e başlayabilir miyim? Onun için bir tavsiye verebilir misiniz, veya bir rehber? Teşekkürler şimdiden.
 
Mininge başlayabilirsiniz tabii ki. Şuanki kur üzerinden de günlük 20 lira gibi bir kazancınız olur.

Öncelikle bir tane mining yazılımı indirin örneğin LoL miner indirebilirsiniz.

Daha sonra kendinize bir havuz seçin binance, etherimine veya 2 miners olabilir.

Seçtiğiniz havuza göre mining yazılımda gerekli yerleri doldurun (Havuz ve cüzdan adresi gibi) Ardından yazılımı çalıştırın bir hata almazsanız mining işlemi başlıycak.

Şimdi bu işlemi daha karlı yapmak ve sıcaklıkları düşürmek için bazı ayarlar yapmanız gerekecek. Bunun için MSI afterbutner kullanabilirsiniz. Ben bu karta sahip olmadığım için değerleri sizinle paylaşamam siz elinizde olan kartın tam marka model mining settings diye internette aratırsanız başkalarının yaptığı ayarları öğrenebilirsiniz sizde onları yapabilirsiniz. Bu ayarları yaptıktan sonra hata alırsanız değiltirdiğiniz değerleri orjinal değerlerinize doğru azar azar yaklaştırırsınız.

Başlangıç olarak binance kullanabilirsiniz bence önceki mesajımda yazdığım gibi işleyişi öğrendikten sonra araştırarak farklı havuzlara da geçebilirsiniz. Binance de benim bildiğim kimlik doğrulaması yapılmadan da havuzu kullanabiliyorsunuz ama kazandığınız parayı banka hesabına çekemezsiniz kimlik doğrulama olmadığı için. 17.5 demişsiniz zaten bir kaç ay biriktirir toptan çekersiniz en kötü.

Eğer binance'e yeni kayıt olucaksanız AZB7CA8I referans kodunu kullanırsanız yaptığınız her işlemden %10 komisyon indirimi kazanırsınız.
 
Anladım hocam teşekkürler, bir sorum olacak. Bu mining işlemi ne kadar enerji veya güç yer? Sonuç olarak kar elde edilebilir mi? Veya mining yaparken bilgisayarı kullanabilir miyim? Kendi bilgisayarımda yapacağım çünkü ek bir bilgisayar almayacağım mining için.
 
Anladım hocam teşekkürler, bir sorum olacak. Bu mining işlemi ne kadar enerji veya güç yer? Sonuç olarak kar elde edilebilir mi? Veya mining yaparken bilgisayarı kullanabilir miyim? Kendi bilgisayarımda yapacağım çünkü ek bir bilgisayar almayacağım mining için.
Günlük 1 lira civarı bir elektrik tüketimi var yani aylık 30-40 lira ekstra elektrik maliyetiniz olucak. Nvidia GTX 1660Ti Madencilik hesaplayıcısı ⛏️ | minerstat burdan da kar miktarınıza bakabilirsiniz. Yazan değerler stok değerler üzerinden anlık kur üzerinden hesaplanan fiyatlar oluyor.

Bilgisayarı mining yaparken rahatlıkla kullanabilirsin ama yüksek seviyede ekran kartı kullanıcak şeylerde (Oyun oynamak gibi) miningi kapatmanız gerekir. Daha doğrusu kapatmamak manasız olur az FPS alırsın aynı şekilde kazım gücünde çok düşer. Kapatırsan da o günkü kazancın da düşüş olur tabii ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı