Dikey eşitleme kapatınca 140 FPS'te bile kasıyor

deniz1316

Centipat
Katılım
1 Şubat 2024
Mesajlar
72
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
100 Hz monitörüm var RX 6600 Ryzen 5 5600 16 GB RAM sistemde her oyunda dikey eşitleme açık olursa 100 FPS'e sabitleyip kasmadan oynatıyor ama dikey eşitleyiciyi kapatıyorum 140 FPS alsam bile kasıyor olarak görünüyor.
 
Monitörün Hz değerinden fazla FPS aldığın için bu ekran yırtılması veya kasma hissi olarak görülebiliyor. Her monitörde veya her oyunda olmayabilir ama tek çözüm ya V-Sync açmak ya da daha fazla Hz değerine sahip bir monitör almak.

Oyun ayarlarında V-Sync seçeneğinin olması şart yani bu monitörde öyle midir?
 
Oyun ayarlarında V-Sync seçeneğinin olması şart yani bu monitörde öyle midir?
Yani V-Sync açınca kasma hissi olmuyor demişsiniz, 100 FPS den fazla aldıklarınız ekrana yansımadığı için bir artısı olmuyor. Ekran Hz değeri yetişemiyor çünkü. Ayarı açarsanız daha yararlı olur.
 
Yani V-Sync açınca kasma hissi olmuyor demişsiniz, 100 FPS'den fazla aldıklarınız ekrana yansımadığı için bir artısı olmuyor. Ekran Hz değeri yetişemiyor çünkü. Ayarı açarsanız daha yararlı olur.

Dediğin doğru 100 FPS ten fazlası bir yararı yok ama konuyu açma nedenimden bir taneside dikey eşitleme açıkken 100 FPS'den 90'a düşse bile kasma hissi oluyor bu yüzden kapatıp daha fazla FPS ten yararlanmak istedim
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı