Dikkat eksikliği nasıl çözülebilir?

Benim ilacım bu kullanıyorum neden o kadar sövüyonuz.
01F30CCF-9E76-4519-BFD7-C28C640096AE.jpeg
 
Concerta ilacını bir kerede kaç kutu yazdırabiliyoruz, bilgin var mı? Eczacılar maksimum 3 kutu ritalin veriyor, reçete de daha fazla yazmasına rağmen.

Ben 2 tane yazdırdık 2 tane veriyorlar gerisini bilmem.

Ben 57 mg buldum el altindan.

Hocam o çok ağır onu içmeyin 57 mg mahfeder insanı bak bu bağımlılık yapar derse odaklanayim derken bağımlı olursunuz. Onları durumu çok ağır olan kullanır. Benim ağır odak sorunun var 57 mg doktorum kullandırmıyor sana ağır gelir tartamazsın diyordu.

Çok yan etkisi var. Ama çok güzel hissettiriyor insana içtiğin zaman. Lise zamanlarım da kız arkadaşım vardı ondan alırdım gün de bir tane insanı böyle canlandırıyor.

Ben hissetmiyorum arkadaşlarım yüzünden ama evet içmediğinde sürekli dikkat dağılınca bir artık sıkılıyosun psikolojik içince iyi biraz daha.
 
Bu normal bir şey değil mi la ben herkesi böyle zannediyordum. :D

22 yaşındayım böyle bir şeyin hastalık olduğunu bilmiyordum.
 
Bu normal bir şey değil mi la ben herkesi böyle zannediyordum. :D

22 yaşındayım böyle bir şeyin hastalık olduğunu bilmiyordum.

Hayır bizdeki hastalık değil bir de onu da söyleyeyim kıpır kıpır olmak başka hiperaktivite olmak başka normal bir şey değildir.
 
Hayır bizdeki hastalık değil bir de onu da söyleyeyim kıpır kıpır olmak başka hiperaktivite olmak başka normal bir şey değildir.

Şimdi cahilliğimden sormak istiyorum. Ben mesela heyecanlandığım da elimi kolumu koyacak yer bulamam. Normal hayatımda da sürekli ellerimi hareket ettiriririm. Ayağımı falan sürekli sallarım yoksa rahat edemem.

Kendi kendime de konuşurum(içimden) yani sürekli bir şeyler düşünür hayallere dalarım falan. Şimdi bunun için doktora gitmem mi gerekiyor?
 
Hocam ilk önce maalesef doktor değilim dehb sıkıntısına sahip vatandaşım ama işte belirtiler var diye dehb olamazsınız tabii isterseniz görünün ama bence temizsiniz.
 
Bırakın ders çalışmayı hiçbir şey yapamıyorum kendimi bildim bileli böyle ama artık çok şiddetli seviyede, hiçbir işe başlayıp bitiremiyorum, kafamın içindeki düşünceler ve seslere odaklanıyorum ve 1 dakika içinde dersten veya yaptığım işten kopuyorum, herhangi bir işe odaklanmaya çalıştığımda birden kendimi sandalyede topaç gibi dönerken buluyorum elime oynuyorum ya da istemsiz şeyler düşünüp duruyorum. Bu sadece derslerimi olumsuz etkilemiyor tüm hayatım altüst durumda, mesela arkadaşımın önerdiği filmi izlemeye çalışırken bile sıkılıyorum bunalıyorum bir bakmışım filmi en sona sarıp bitirmişim sınavda sorunun sonuna gelemiyorum okuduğumu unutuyorum sonra okumadan işaretleyip çıkıyorum yeter ki bitsin diye oyun oynarken bile bu durumları yaşıyorum oyun oynamak kadar basit bir işi bile beceremiyorum beynim azıcık zorlandığında bile şalteri kapatıyor rastgele şeyler düşünüp oraya burayla oynamama neden oluyor arkadaşlarım ve ailem sürekli bağırdıgımdan şikayetçi ama ben bağırdıgımın farkında değilim kendimi hiçbir işe yaramayan halsiz beceriksiz biri olarak nitelendiriyorum hiçbir şey yapmaya gücüm yok dikkat eksikliğini küçükken anaokulunda öğretmenlerim fark etti ve sanırım psikologa gitmiştik tam hatırlamıyorum yani o zamandan beri bu durum mevcut üniversite sınavı yaklaşıyor ve ben deliriyorum çalışmıyorum birden çok işi birlikte yapmaya çalışıyorum ama hiçbirini bitiremiyorum örneğin film izlerken yanda ders açık ders açıkken aynı anda elimde telefon var + müzik dinliyorum 50 işi birden yapmaya çalışıyorum ve sonuç olarak hiçbir şey yapmıyorum paragraf sorusunun 2. cümlesindeyken daha hiç göz gezdirmediğim okumadığım 10. cümledeki kelime kafamın içinde yankılanıyor diyorum ne alaka bu kelime nereden geldi aklıma metne bakıyorum 10. cümlede böyle bir kelime varmış bunun gibi garip şeyler yaşıyorum.

Bugün ergen psikiyatriye gittim içeri girdim dikkat eksikliğim var dedim anlatmama fırsat kalmadan elime bir kalem tutuşturdu alfabeyi yazdırdı (yanlış yazdım) sonra bir cümle yazdırdı Ali topu tut gibi saçma sapan bir cümleydi sonra bana psikolojik olarak hiçbirşeyin yok hadi git dedi kan testine yolladı sinirden delirecektim orada duvarı yumruklayıp çıktım.

Konu hakkında bilgi sahibi olan ya da hastalığa sahip kişiler yardım ederse sevinirim dikkat eksikliğine sahip olmam için deli falan mı olmalıyım alfabeyi bir şizofren bile yazabilir bu nasıl tanı koyma biçimi çıldıracağım.

Dostum konunun üstünden vakit geçmiş ama bir şeyler gevelemek istiyorum. Bende kendimi bildim bileli dikkat sorunu çektim. Gidebildiğim en pahalı psikolog ve psikiyatristlerede başvurdum. İlaç verdiler ama işe yaradığını sanmıyorum. Dikkat dağınıklığının sebebi kafanın arkaplanında işleyen ertelediğin veya çözemediğin konulardan kaynaklıdır. Yapabilceğin en iyi şey seni kurculayan sorunlarını hemen halletmek ve yapay dopaminden kaçınmaktır. (tiktok reels bağımlılığı,mastürbasyon v.s)
 

Geri
Yukarı