Dil Bölümü İçeren Anadolu Liseleri

Straight Edge

Hectopat
Daha fazla  
10. Sınıf Anadolu Lisesi öğrencisiyim. İlk dönem karneyi alırken alan seçimi yaptık. Dil bölümü seçtim. Derslerde de kendime güveniyorum. Ne yazık ki 8 kişide kaldık ve seneye bölüm açılmayacak. Benim de kesinlikle okul değiştirmem lazım. Fakat internet'te dil bölümü içeren Anadolu Liseleri hakkında herhangi bir bilgi yok. Küçükçekmece'deyim. Yardımcı olur musunuz?

Konuyla alakasız olacak da profil fotoğrafın beni çok duygulandırdı :D Neyse, dil sınıfının açılması için kaç tane öğrenci gerekli ki? Dil bölümü olan Anadolu Liseleri öyle çok az değildir diye düşünüyorum. Bulunduğun yerde, yani Küçükçekmece'de 7 tane Anadolu Lisesi var. 5'inde illa ki vardır diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. O okullarda okuyan arkadaşların, tanıdıkların varsa sorabilirsin bu konuyu kendilerine. Ya da bu okulları arayıp dil bölümleri var mı diye sorabilirsin.

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Dil okumak istiyorum. İngilizce Öğretmenliği düşünüyorum. Gittiğim okulda yeterli kişi seçmezse ben de okul değiştirmek zorunda kalıcam. Sana bir sorum olucak. Neden Dil bölümünü okumak istiyorsun? Cevaplarsan sevinirim.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Dil okumak istiyorum. İngilizce Öğretmenliği düşünüyorum. Gittiğim okulda yeterli kişi seçmezse ben de okul değiştirmek zorunda kalıcam. Sana bir sorum olucak. Neden Dil bölümünü okumak istiyorsun? Cevaplarsan sevinirim.

Aslında liseye kadar aklımda herhangi bir bölüm yoktu ve de ingilizceye karşı nötrdüm ortaokulda. Fakat lisede 90 üstü notlar alınca ve bu işi yapmaktan zevk alınca bu yolda yürümeye karar verdim. Diğer nedenler de etkili tabii (Sayısal derslerimin kötü olması gibi) Yeni bir karar değil, 2 senedir aklımda. Hocalarla sık sık iletişim halindeyim. Bu ilk dönemde ısrar etmesem, hocalarla konuşmasam o 8 kişinin bile çıkmayacağından emin gibiyim.

Hangi okuldasın?

Neden sordunuz?

Konuyla alakasız olacak da profil fotoğrafın beni çok duygulandırdı :D Neyse, dil sınıfının açılması için kaç tane öğrenci gerekli ki? Dil bölümü olan Anadolu Liseleri öyle çok az değildir diye düşünüyorum. Bulunduğun yerde, yani Küçükçekmece'de 7 tane Anadolu Lisesi var. 5'inde illa ki vardır diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. O okullarda okuyan arkadaşların, tanıdıkların varsa sorabilirsin bu konuyu kendilerine. Ya da bu okulları arayıp dil bölümleri var mı diye sorabilirsin.

Dil sınıfı zor açılıyor. Çok tanıdığım var benim gibi aynı durumda olan. Genelde Sayısal seçiyorlar arkadaşlar. 10 kişi gerekli denildi bana, 8 kişi oldu. Kötü durum. Arkadaşlara sorma fikri iyi, okula sorma fikri de. Yalnız bazı okullar 2. dönemin sonunda alan seçiyorlar. Beklemem gerekebilir. Hani bi liste olsa iyi olurdu diye düşünüyorum. Teşekkürler tavsiye için.

Rehber öğretmenine sorabilirsin. Gideceğim okulda ilin en iyisi olmasına rağmen dil bölümü yok 30 puan düşük bir liseye nakil olmak ta istemiyorum. Sayısalcı olacağım.

Benimde sayısal derslerim kötü İngilizceyi de çok seviyordum ama temelim olmadığı için seçemedim hala üzülüyorum mecbur eşit olduk

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı