Dil Bölümü Nasıldır?

huseyinn

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, dil bölümünde okuyan öğrencilerin ve başta Recep Baltaş'dan bilgi almak istiyorum. Çünkü kendisi dil bölümünde okuyordu sanırsam.

Dil bölümüne sırf dil öğrenmek için gidilir mi? Yani sadece İngilizce dil bilgisi olsun diye.
En çok serbest meslek gibi olmasıyla çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü tercümanlıkta devlete bağlı olma yok.
Ben hem dil bilgim ile kitaplar okumak, gezmek dolaşmak istiyorum, hemde bilgisayar bilgimi dahada arttırarak internetten front end olarak para kazanmak istiyorum.
Bu ne kadar mümkün sizce? Tabi ki her şey bununla bitmiyor, bunu başarabilmek için hırs çok önemli.
Neden bilgisayar ile alakalı fakülteleri, bölümleri tercih etmiyorsun diye sorabilirsiniz,
çünkü; yeterli eğitimin verilmediğini düşünerek 4 yılımı boşa geçirmek istemiyorum. (Yazılım Müh.)
Yaşı büyükler, dil bölümünde okuyanlar, kişisel gelişimciler, yazılımcılar yani yazdığım yazıyla alakalı her kesim bilgi verirse çok sevinirim.
Hayatımız için önemli kararlar vermemiz gerekiyor.
Ben eşit ağırlıkçıyım. Dilde ve sözel derslerde oldukça başarılıyım, sayısalda da orta derece başarılıyım.
Bilgisayar web alanında daha daha başarılıyım. Hem bir fakülte okumak, hem de yeteneğim olan bir alanda çalışmak istiyorum. Devlete bağlı kalmak istemiyorum yani.
Şimdi birazda sizleri dinlemek istiyorum, lütfen anlatın ve cevaplayın sorularımı, dinliyorum.
 
2 senedir lisede yabancı dil sınıfındayım ve gayet memnunum. Fakat hoşnut olup olmamak sana kalmış. Sırf dil öğrenmek için dil bölümüne gidilmez çünkü üniversite de sana hazırlık dışında dil öğretmezler. ( İngilizceyi yani. ) Mesela eğer mütercim tercümanlık okuyacaksan üniversiteye gittiğinde en azından İngilizce' yi advanced derecede bilmen gerek. Ha intermediate de olur ama çok çalışman gerekir. İngilizce öğrenmek istiyorsan mütercim tercümanlık ta ya da öğretmenlikte tam olarak aradığını bulamazsın yani. Umarım seni memnun edecek bir bölüme yerleşirsin.
 
Yani sadece İngilizce dil bilgisi olsun diye.
Tercümanlık mı kaldı artık, üniversite okuyan ingilizce biliyor. Her yerde ingilizce şartı var. Eskisi gibi değil o iş. Sözel bölümleri sil kafandan bırak sözeli. Yazılım konusunda bilgin ne kadar ? Mühendislik diploman yoksa kimse seni yazılımcı olarak iyi iş vermez, kendin takılırsın yada lise mezununun olduğu pozisyonlara girersin. Binde bir kişiler belki girer ama o iş olmaz.
Yaşın şuanda kaç, mf-4 puan türünde puanın kaç olabilir ?
Yazılıma hiç baktın mı yani bilgin varmı ?
İleride ne yapmak istiyorsun ?
8 saat bilgisayar başında kalırmısın ?
Büyük ihtimal 40 50 yaşlarında fıtık ameliyatı olacaksın, gözlük takacak veya gözlerini çizdireceksin.
Ben yazılımda ilerliyorum ve seninkinin benzeri bir soruya düştüm. Yazılımda zaten ilerliyorum ve kendim halledebilirim, buraya gitmek yerine elektronik, mekatronik bölümlerine gidebilirim ve iki işide halletmiş olurum diye. Çift anadal filan birşeylerde varmış onlarada bakmak lazım.
Babaannem 4 dil biliyordu, ingilizce, almanca, fransızca birde hangi dil hatırlamıyorum. Bankada müdürdü, devletten ve bazı yerlerden ona zarf gönderiyorlarmış ve tercüme ediyormuş. Aynı zamanda üniversite okuyan dostlarımızada ders veriyormuş. Öğreneceksen japonca, çince gibi dilleri öğren işe yarar, şimdi para kazandıran diller bunlar.
Ayrıca bilgisayar bölümlerinde iyi eğitim verilmediğine nerden vardın ?
Yazılımın hangi alanını seçeceğine göre üniversite seçebilirsin. Mekatronik ve elektronikte, elektronik programlama var. Yazılımda hepsi var.
 
Ben dil bölümünde okumuyorum ama dilim şimdi de, lise de de etrafımdakilere göre iyiydi. Ben dil sınavına girdim ama tercih yapmadım, çünkü ya tercüman olacaktım ya öğretmen, tercüman olmak güzel aslında ama riskli olduğunu düşünüp girmedim. Üniversite hayatını bilgisayar bölümüyle boşa geçirmekten bahsetmişsin ama sırf İngilizce öğrenmek için dil bölümüne gireyim diyorsun. Böyle yaparsan çok daha boş geçecek. Bence tercüman veya öğretmen olmak istiyor muyum diye kendine sorup öyle karar ver. Olmak istiyorsan dil bölümü seç. Dil öğrenmek istiyorsan evde kendi imkanlarınla da öğrenebilirsin. Yurt dışına çıkma imkanın varsa o daha güzel olur tabi.
 
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim, bu bölüm arayışı gerçekten zor bir durum benim için. İngilizce öğrenmek için dil bölümüne gitmem gerekmiyor o zaman. Biraz daha arayış yapmalıyım. Doğrusunu bulmak için.
 
Yazılım, elektronik, sistemler çok zevkli şeyler. Onları anlamaya çalış, seversen mühendis olursun.
 
Dil ve Edebiyat veya Dilbilim gibi bölümler öğrenciye o dil hakkında(örn. Rusça, İngilizce, Fransızca vs.) bilgi vermek için değil de zaten o dil ile alakalı yeterli bilgi birikimine sahip kişileri daha üst seviyeye taşıma amaçlı eğitim veriyorlar.

Bu durum en azından teoride böyle pratikte nasıl olduğunu gittiğinde görebilirsin. Ayrıca bu tür bölümler kazanıp okumaya başladığında en çok pişmanlık yaşayacağın bölümlerin başında gelir. Eğer İstanbul veya Ankara gibi şehirlerde değilsen, yeni yeni oluşmaya başlayan akademik kadroda Vocabulary gibi derslerinizi vermeye yeni yetme İngilizce Öğretmenliği mezunu hocalar gelebilir. Bu durum seni derslerden soğutacağı gibi, hocalarda görülen ünvan ile ego arasındaki ters orantıda seni bölümü bırakmaya kadar itebilir.

İyi düşün doğru karar ver. (y)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı