Dil bölümü okunur mu?

O zaman ne kadar dil bölümü istesem de mecburen sayısaldan devam edeceğim galiba.

Peki sizce iyi bir üniversitede tercümanlık okusam gelecekte yapay zeka yüzünden herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım?

Tercümanlık dediğim zaman önüme çıkan herkes yapay zeka geliştikçe tercümanlığın önü kapanır diyor.
Her mesleğin önünü kapatıyor. Sağlık sektöründen ilerlemek bence en mantıklısı. Doktor hemşire eczacı vb.

O zaman ne kadar dil bölümü istesem de mecburen sayısaldan devam edeceğim galiba.
Yurt dışında okumayı düşünürseniz dil bölümü en mantıklısı, öğretmenlik demişsiniz ama Türkiye'de böyle işlerin bir değeri kalmadığını çok iyi biliyoruz. Yurt dışında yapacağın en kıytırık meslek bile Türkiye'deki çoğu meslekten daha iyi bir yaşam sunuyor.

İnsanlar ile uğraşmanın verdiği mental zararı biliyor muydun: )
Her mesleğin artısı ve eksisi var şahsen devlete girip sigortan başlasın istiyorsan hemşirelik en iyisi KPSS’den o kadar iyi yapmana da gerek yok. Ben de liseli öğrencilerle uğraşıyorum bazen mental olarak biz de çöküyoruz ama çok emek verip devlete girememenin yarattığı mentaliteyi umarım siz yaşamazsınız.

Kardeşim ODTÜ'de de okusan mağarada da öğretmenlik okusan alacağın para aynı. Ayrıca öğretmenlik tavsiye etmiyorum çünkü atama yok artık. Ben matematik öğretmeniyim branşımda 750. oldum atanamıyorum. Normalde en az 1K alırdı hatta geçen sene 2.500 kişi aldı. Okul farkı sadece alacağın eğitimin kalitesinde fark eder bir de üniversite de networkun genişler.

1 ayda N5 Japonca gramer ve kelimelerini öğrendim üstüne düşünce isteyince oluyor
Teknikleri önemli + olarak doğru yoldan öğrenmek gerekiyor.

Yurt dışında okumayı düşünürseniz dil bölümü en mantıklısı, öğretmenlik demişsiniz ama Türkiye'de böyle işlerin bir değeri kalmadığını çok iyi biliyoruz. Yurt dışında yapacağın en kıytırık meslek bile Türkiye'deki çoğu meslekten daha iyi bir yaşam sunuyor.

Maalesef ki oyle bir sansim yok ben Ankara'da yasiyorum dil okusam tamamen Ankara tercih edecektim ama dilde el ile tutulacak hiçbir şey yok o yuzden sayisaldan yapmaya calisacagim.

@333365
Dil bölümünde geleceği iyi olan bir bölüm var mı sizde İngilizce öğretmeni olduğunuz için size danışmak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı