Dil bölümünde İstanbul'da iyi bir üniversite kazanmak

CilenkliPansta

Yoctopat
Daha fazla  
YKS'ye an itibarıyla toplam 184 gün kaldı ve benim şu an YDT netim 40 civarında, TYT netim ise 50 civarında.
Kafama takılan soru ise 184 gün içerisinde YDT netimi 70 net civarı, TYT netimi ise 60 net civarına çıkarabilir miyim?
TYT ile ilgili pek sıkıntım yok fakat, YDT ile paragraf sorularında ciddi sıkıntılar çekiyorum, kelime ezberim iyi olmasına rağmen.
Forumdaki ilk mesajım eğer yanlışlarım varsa kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

İstediğin netlere gelmen tamamen senin çalışmana bağlı. Sıkıntı yaşadığın yeri bulmuşsun ve bunu üzerine girmen gerekiyor. Çalışma stilleri kişiden kişiye göre değişir. Sana hangi stil daha verimli geliyorsa o şekilde çalış. Bir bakmışsın şu an acaba çıkabilir miyim dediğin netleri geride bırakmışsın.

Kendine olan inancını her zaman yüksek tut.

İşler istediğin gibi giderse İstanbul’da iyi bir yere gidebilirsin.

YKS'ye an itibarıyla toplam 184 gün kaldı ve benim şu an YDT netim 40 civarında, TYT netim ise 50 civarında.
Kafama takılan soru ise 184 gün içerisinde YDT netimi 70 net civarı, TYT netimi ise 60 net civarına çıkarabilir miyim?
TYT ile ilgili pek sıkıntım yok fakat, YDT ile paragraf sorularında ciddi sıkıntılar çekiyorum, kelime ezberim iyi olmasına rağmen.
Bunu biz bilemeyiz.

@CilenkliPansta paragraf sadece kelime bilerek çözülemez. Okuduğunu anlaman lazım ve her şeyi okumaktan ziyade paragraf içerisindeki fiil, zarf, sıfat gibi şeylere odaklan. Who, which, that gibi kelimelerinden sonraki cümlenin içine girmene de gerek yok. Bu kelimeler solda bulunan cümleyi tanımlayacak zaten. Vakit kazanmak açısından önemli şey bunlar, paragrafın hepsini okursan hem paragrafı adamakıllı anlamazsın hem de vaktin yetmeyecektir.

Son 1-2 ay gibi YDT netiniz 65+ olacak onu 75'ten aşağı düşürmeyin tytyide 70'e çekin birçok yeri kazanırsınız.

Cevabın için teşekkür ederim fakat 65 nete çıkarabilmem için verebileceğin öneriler var mı?

Yani öneri diye bir şey vermek imkansız düzenli çalışın, önceki senelerin sorularını çözün, paragraf okuyun anlamaya çalışın, bağlaçlara çok dikkat edin bunlar yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı