Dil Bölümünden Yazılım Mühendisliği Okunur mu?

3 sene geçmiş, gözlerim doldu o zamanlar düşündüklerimi şimdi okuyunca. Son durumumu özetlemek istiyorum izninizle. Dil sınıfında kaldım ve 2 sene boyunca hayatımın en eğlenceli zamanlarını geçirdim. 11.sınıfta neredeyse hiç çalışmadım ama 12'ye geçince canımı dişime takıp çalıştım. TYT-YDT sınavlarına girdim, sınavdan gelen sonuçlar neticesinde Türkiye geneli ilk 4000'e girdim ve İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünü kazandım. Lisenin son 2 yılında ne istediğimi kafamda netleştirdim ve bu bölümü isteyerek seçtim. Halimden memnunum ve bana 3 sene önce tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. :)

Abi ben şuan 12. Sınıfım dil okuyorum ama 11 de hiç çalışmadım bana umut oldun şuan çok mutlu oldum en güzel üniversitelerden birini kazandığını öğrenince inşallah bende yaparım bende senin gibi yazılım okuyabilir miyim diye düşünüyordum ama bende senin gibi çalışıp tercümanlık kazanmak için cabalicam, ayrıca aklıma gelen bişey var nasıl bir çalışma ve ders programın vardı nasıl başardın

@Akin Tetik İncik boncuk şeylere takılmanı önermem. Benim lisedeki arkadaşlarım değişiklik olsun diye sabah saatin 4'ünde kalkıp çalışıyorlardı. Sonuç olarak bir yeri kazanamadılar. Ben sınava çalıştığımı söyleyemem ama iyi bir yer istiyorsan düzenli bir sistem kur. Bir şeyleri yasaklamana gerek yok, Çalıştığın sürece bilgisayar da oyna, Twitter'da da takıl.

3 sene geçmiş, gözlerim doldu o zamanlar düşündüklerimi şimdi okuyunca. Son durumumu özetlemek istiyorum izninizle. Dil sınıfında kaldım ve 2 sene boyunca hayatımın en eğlenceli zamanlarını geçirdim. 11.sınıfta neredeyse hiç çalışmadım ama 12'ye geçince canımı dişime takıp çalıştım. TYT-YDT sınavlarına girdim, sınavdan gelen sonuçlar neticesinde Türkiye geneli ilk 4000'e girdim ve İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünü kazandım. Lisenin son 2 yılında ne istediğimi kafamda netleştirdim ve bu bölümü isteyerek seçtim. Halimden memnunum ve bana 3 sene önce tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. :)
Konuyu hortlattım fakat belki görürsünüz diye sormak istiyorum. Şuan iş durumunuz nasıl? İngilizce'nin yanında isteğiniz olan yazılımı öğrendiniz mi?

Lisede seçilen bölümün önemi yok, önemli olan YKS sonucudur ve aradan 6 sene gibi bir süre geçti. Şimdi Matematiğin etkisi oldukça büyük, ortalama bir dil sonucu ve iyi bir TYT sonucuyla dil sınavında iyi bir sıralama elde edilmesi mümkün.

Kardeş illa resmi olarak yazılımcı olmana gerek yok ülkede İngilizce öğretmeni olup yazılım öğrenen İngilizce öğretmenleride var yazılımı herkes yapabilir öyle doktor olmak gibi bölümünü okuyayım diploma alayım gibi bir şey değil farklı bir bölüm okuyup yazılımla birlikte çift meslek yapabilirsin.

Evet dostlar, herkese tekrardan merhaba. Bazı arkadaşlara umut olmuş hikayem, bu beni aşırı mutlu etti. Bir önceki yazımda da söylediğim gibi insanın kararını netleştirdiği anda başarılı olmaması imkansız.
Bugün bölümümde son sınıfta eğitim görmeye devam ediyorum. Not ortalamam 3.50 civarlarında diyebilirim. Okulum bitmeden bölümümle ilgili bir işe de girdim. Şu anda part-timer olarak orada çalışıyorum. Yazılımcı olmayı lisede istediğim kadar çok istemiyorum ancak şunu öğrendim ki başka bölümlerde okuyarak da bunlar öğrenilebilir. İllaki yazılım mühendisliği okumaya gerek yok. Ancak şunun altını çizmek isterim ki ben matematik yüzünden dile geçsem de 12.sınıfta en çok çalıştığım ders yine o olmuştu. İngilizceyi zaten bir şekilde hallediyorsunuz, YKS'ye girmeden önce çözdüğüm denemelerde çoğunlukla full çekiyordum.
Bu yazdıklarımı belki şu an dil bölümünde okuyan belki de daha sonra okuyacak arkadaşlar da görür diye şunları eklemek istiyorum.
1- Maalesef matematikten kaçış yok, bu sınav sisteminde yapmak zorundasınız. Çünkü sayısalcılar da rakibiniz oluyor. Bir örnek vereyim, aynı bölümden tanıştığım ilk arkadaşım sayısalcıydı. Tabi daha sonra bölümü bıraktı ama sonuçta 1 kişilik kontenjanı yedi. Bunun gibi birden fazla da örnek var, istisna değil. Bu yüzden matematik hatta fen çözmek sizi çok yukarılara taşıyacaktır.
2- Eğer çevirmen olmak istiyorsanız ana dilinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bu konuda kesinlikle azami önem göstermeniz lazım. Sizi anında 1-0 öne geçiriyor.
Aklıma şu anda bunlar geliyor dostlarım, eğer merak ettiğiniz veya sormak istediğiniz bir şey olursa sorun lütfen. Bu sefer daha sık kontrol edeceğim burayı, her 3 yılda 1 cevap vermem umarım 😄.

Evet dostlar, herkese tekrardan merhaba. Bazı arkadaşlara umut olmuş hikayem, bu beni aşırı mutlu etti. Bir önceki yazımda da söylediğim gibi insanın kararını netleştirdiği anda başarılı olmaması imkansız.
Bugün bölümümde son sınıfta eğitim görmeye devam ediyorum. Not ortalamam 3.50 civarlarında diyebilirim. Okulum bitmeden bölümümle ilgili bir işe de girdim. Şu anda part-timer olarak orada çalışıyorum. Yazılımcı olmayı lisede istediğim kadar çok istemiyorum ancak şunu öğrendim ki başka bölümlerde okuyarak da bunlar öğrenilebilir. İllaki yazılım mühendisliği okumaya gerek yok. Ancak şunun altını çizmek isterim ki ben matematik yüzünden dile geçsem de 12.sınıfta en çok çalıştığım ders yine o olmuştu. İngilizceyi zaten bir şekilde hallediyorsunuz, YKS'ye girmeden önce çözdüğüm denemelerde çoğunlukla full çekiyordum.
Bu yazdıklarımı belki şu an dil bölümünde okuyan belki de daha sonra okuyacak arkadaşlar da görür diye şunları eklemek istiyorum.
1- Maalesef matematikten kaçış yok, bu sınav sisteminde yapmak zorundasınız. Çünkü sayısalcılar da rakibiniz oluyor. Bir örnek vereyim, aynı bölümden tanıştığım ilk arkadaşım sayısalcıydı. Tabi daha sonra bölümü bıraktı ama sonuçta 1 kişilik kontenjanı yedi. Bunun gibi birden fazla da örnek var, istisna değil. Bu yüzden matematik hatta fen çözmek sizi çok yukarılara taşıyacaktır.
2- Eğer çevirmen olmak istiyorsanız ana dilinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bu konuda kesinlikle azami önem göstermeniz lazım. Sizi anında 1-0 öne geçiriyor.
Aklıma şu anda bunlar geliyor dostlarım, eğer merak ettiğiniz veya sormak istediğiniz bir şey olursa sorun lütfen. Bu sefer daha sık kontrol edeceğim burayı, her 3 yılda 1 cevap vermem umarım 😄.
İngilizce Tercümanlığı mı okuyorsunuz peki? Sayısalım iyi o yüzden bir sıkıntım yok henüz.

Bugün bölümümde son sınıfta eğitim görmeye devam ediyorum. Not ortalamam 3.50 civarlarında diyebilirim. Okulum bitmeden bölümümle ilgili bir işe de girdim. Şu anda part-timer olarak orada çalışıyorum. Yazılımcı olmayı lisede istediğim kadar çok istemiyorum ancak şunu öğrendim ki başka bölümlerde okuyarak da bunlar öğrenilebilir. İllaki yazılım mühendisliği okumaya gerek yok. Ancak şunun altını çizmek isterim ki ben matematik yüzünden dile geçsem de 12.sınıfta en çok çalıştığım ders yine o olmuştu. İngilizceyi zaten bir şekilde hallediyorsunuz, YKS'ye girmeden önce çözdüğüm denemelerde çoğunlukla Full çekiyordum.
1- Maalesef matematikten kaçış yok, bu sınav sisteminde yapmak zorundasınız. Çünkü sayısalcılar da rakibiniz oluyor. Bir örnek vereyim, aynı bölümden tanıştığım ilk arkadaşım sayısalcıydı. Tabii daha sonra bölümü bıraktı ama sonuçta 1 kişilik kontenjanı yedi. Bunun gibi birden fazla da örnek var, istisna değil. Bu yüzden matematik hatta fen çözmek sizi çok yukarılara taşıyacaktır.

Selam, benim hikayem de neredeyse sizin hikayenizle aynı başlangıç olarak. 10. sınıfım ve Yazılım öğrenmeye çalışıyorum bir yandan gerçekten bu mesleği yapmak istiyor muyum emin değilim, 2 ay gibi bir süre sonra bölüm tercihi yapacağız ve ben de (kararsızlılıkla birlikte) dil seçmeyi planlıyorum. Kafam çok karışık maalesef..

@Burak Can Kartal merhaba, işinizde umarım memnunsunuzdur :) Maalesef mevcut sistemde Matematikten kaçış yok, sözel bölümünden de sınava girecekler dahil olmak üzere onlar da Matematik yapmak zorundalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı