Dil kursları gerçekten işe yarıyor mu?

YourName

Centipat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar ben yabancı dil öğrenmeye meraklı bir insanım İngilizce seviyemi belli bir noktaya ulaştığını düşünüyorum bu yüzden diğer dillere de merak saldım. Okulumuzda öğretilen dil dersleri çok kısıtlı İngilizce'de her yıl aynı şeylerin pek kattığı söylenemez yeni olarak almanca dersinde Matematik işliyoruz (gerçekten Matematik işliyoruz öğretmen yok) benim de bu ortamda pek dil konusunda kendimi geliştirebileceğim mümkün değil gibi dil öğrenimi konusunda bayağı hevesliyim de neyse uzatmamak gerekirse dil kursları gerçekten işe yarıyor mu? Yani dil kursları bana bir şey katabilir mi? Boşuna para ve zaman harcamak istemiyorum.
 
Evet gayet kurslar iyi. Benim abim gitti bayağı İngilizce öğrendi. zaten önemli olan kursta hocalarınla İngilizce konuşunca geliştiriyorsun.
 
Tamamen kişide bitiyor ama şahsi fikrim dilin "birebir eğitimde" yoğun ve en iyi şekilde öğrenildiği. Haftada 3-4 defa yaptığın ödevleri, yeni şeyler denediğin karmaşık cümleleri hatta makalelerini düzenli olarak düzelttirmek ve doğrusunu öğrenmek büyük avantaj sağlıyor. Sınıfta fazla sayıda kişi varken bunu her zaman yaptıramazsın o bakımdan "mümkünse" birebir eğitim almak daha mantıklı.

Ödev olarak da her ders için öğrendiğin konu ve eski konuların karmasıyla birlikte 30-50 cümle arasında kur mesela. Çok kısa sürede inanılmaz bir seviyeye gelirsin hatta bu cümleleri ilk kurduğun zamanlarda kendini zorlayıp içinden tekrarlayarak kurduğun için konuşmada da büyük rahatlığın olur. Bol bol karşılıklı diyalog yaz, konuşacağın zaman zaten bu cümleleri sık sık kurmuş olduğun için anında diline geliyor. 3. ayda Nice - Monaco'da iletişim kuracak kadar konuşup 6. ayda Fransızca iş mülakatını geçecek kadar öğrenmiştim Fransızca öğrendiğim dönemde.
 
İngilizce'yi en az C1 seviyesine çıkarmadan, uluslararası geçerli sınavlardan da ortalama üstü puan alamadan 2. bir dile atlama, hata edersin. Dil kurslarının faydası kalitesinden kalitesine ve kişiden kişiye değişir tabii ki ama sen ekstra çabanı ve ilgini göstermezsen sana 1 adım atmanı bile sağlamaz. Boş gider boş gelirsin. Evde de öğrenilir fakat bir şey hata yaparak öğrenileceğinden o hataları birinin gözüne sokup düzeltmesi gerekiyor. Bir süre sonra da o hataları o kişi değil, sen düzelteceksin.

Dil öğrenirken kendini bağımlı bırakmak önemli bir rol oynuyor. Sadece o dile odaklanman, o dili içeren yazılar okuman, o dili konuşan videolar/filmler/diziler izleyip kendini ona maruz bırakman geliştirme aşamasında büyük yardımcı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı