Dil nasıl öğrenilir?

Nasıl ki kelime olmadan grammar bir işe yaramaz, grammar olmadan da kelime bir işe yaramaz.

İşte hiç konu sahibinin bilgisi hiç yokmu böyle başlayıp kelimeleri öğrenip bi yandan da kurs lara gitmesi lazım

Nasıl ki kelime olmadan grammar bir işe yaramaz, grammar olmadan da kelime bir işe yaramaz.

Evet zaten o yüzden bunu ilk aşamalar için güzel olabileceğini söyledim ve kendimin de o yolu izlediğini söyledim. Bizde maalesef kelime öğrenmeden grammar yüklenmeye çalışılıyor, ilk önce belirli bir kelime bilgisi olması en iyisi. Dili doğal yolla da öğrenen insan gidip grammar öğrenip öyle başlamıyor, çevreden bol bol dile mağruz kalıyor yani kelime öğreniyor, grammarı da zamanla üzerine oturtuyor. Tabii sadece kelime demek doğru değil, kelime derken farkında olarak veya olmayarak syntax öğreniyor formal-informal kullanım öğreniyor böyle böyle ilerliyor. Eğer gidip grammar kitaplarında boğulursanız sadece zamanınızı öldürürsünüz, çoğunlukla dile mağruz kalıp zamanla da grammar eklerseniz çok verimli biçimde öğrenirsiniz.

Herkese yorumları için teşekkürler.
Sözlük okumaya karar verdim. Cidden oturup öğrenmek istediğim dilin ingilizce sözlüğünü okuyacağım. Hem ingilizcem de gelişir hem de istediğim dilin kelimelerini öğrenirim.

Hayır hocam benim ağzımdan 'oyun kelimeden başka bir şey öğretmez" diye bir şey çıkmadı, yani dediğinizi yazmadım. Siz çok dar bir açıdan bakmışsınız, kelime denen şey zaten dil oluyor. Oyunlar Dinleme-okuma-yazma-konuşmaya direkt fayda sağlayabilir, bunlaa isterseniz 'kelime' deyip geçebilirsiniz. Google Scholar'da 'Influence of Games on language learning' diye ararsanız bu konuda sayısız makale görebilirsiniz.

Hocam siz Dying Light oynarken yeni deyim öğrendiğinizi söylediniz ben zaten öyle bir şey demedim

Hocam siz Dying Light oynarken yeni deyim öğrendiğinizi söylediniz ben zaten öyle bir şey demedim

Hayır, o deyimi gördüğümü, önceden bildiğimi ve ilk kez görecek birisinin görüp öğrenmesinin güzel olabileceğini söyledim, söyledikleriniz hiçbirisi tutarlı değil kusura bakmayın.

Hayır, o deyimi gördüğümü, önceden bildiğimi ve ilk kez görecek birisinin görüp öğrenmesinin güzel olabileceğini söyledim, söyledikleriniz hiçbirisi tutarlı değil kusura bakmayın.

Kelime öğretir dedim kusura bakmayın okuyun.

Neyse hocam hayat kısa sanırım farklı fikirlerdeyiz ama ikimizde insanız kalp kırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum benim yanlış bir hatam olduysa affınıza sığınarak sizden özür diliyorum lütfen kusura bakmayın size iyi günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…