Dil okumak mı, meslek öğrenmek mi?

Hocam kolay olabilir Almanya'ya gitmeniz belki ama mesleği seviyor olmanız lazım yani kan sizi tutuyor ise insanlarla uğraşamam ben diyorsanız gece nöbetlerini cart curt yapamam diyorsanız mesleği yapamazsınız yani mesleği sevmeniz gerekten kastım tiksinmiyor olmanız lazım eğer yapmayı düşünüyorsanız.
Yok hocam kan falan tutmaz beni. İlkokukda iken sürekli bir yerlerimi kanatırdım. Ondan alışık olduğumu düşünüyorum. Gece nöbetleri hakkında ise inanın hiç bilmiyorum. Ama "her mesleğin bir zorluğu vardır" sözü aklıma geldikçe olabilir diyorum. Bilemedim çok kararsızım. :'(

Sen niye yurtdışına gitmeye çalışıyorsun ki? Ara eleman olup 18 yaşında Belçika oradan Almanya ve Fransa yapan bir arkadaşım var, vasıfsız işçi olarak çalışıyor kaçak şekilde. Yurtdışına gitmek istiyorsan cebinde bir meblağ olsun herhangi zort üniversitesinin cart bölümünden gidip işçi olarak Avrupa'da yaşayabilirsin. Hemşirelik falan o işleri geç Avrupa'da çok zor iş bulman o konuda. Kalifiye olursan başka tabii.
Hocam akrabalarım falan herkes orda bende gitmek istiyorum.

Yok hocam kan falan tutmaz beni. İlkokukda iken sürekli bir yerlerimi kanatırdım. Ondan alışık olduğumu düşünüyorum. Gece nöbetleri hakkında ise inanın hiç bilmiyorum. Ama "her mesleğin bir zorluğu vardır" sözü aklıma geldikçe olabilir diyorum. Bilemedim çok kararsızım:'(

Bu söz sizi niye etkiliyor ki yani zorluğu varsa var bütün insanlar bu zorluğu çekiyor ki sizde çekeceksiniz bende çekeceğim buradaki herkes zorluklara katlanacak Türkiye'de yaşıyorsanız zaten zorlukların kralını görmüş olup bunlara artık aldırış etmiyor olmanız lazım amacınız hayatınızı kurtarmak olsun ilk önce rahat çalışayım kolay çalışayım olmasın.

Yok hocam kan falan tutmaz beni. İlkokukda iken sürekli bir yerlerimi kanatırdım. Ondan alışık olduğumu düşünüyorum. Gece nöbetleri hakkında ise inanın hiç bilmiyorum. Ama "her mesleğin bir zorluğu vardır" sözü aklıma geldikçe olabilir diyorum. Bilemedim çok kararsızım:'(

Hocam akrabalarım falan herkes orada bende gitmek istiyorum.

Akraban varsa işin kolay ah şu akrabası olmayan bir biziz herhalde.

Bu söz sizi niye etkiliyor ki yani zorluğu varsa var bütün insanlar bu zorluğu çekiyor ki sizde çekeceksiniz bende çekeceğim buradaki herkes zorluklara katlanacak Türkiye'de yaşıyorsanız zaten zorlukların kralını görmüş olup bunlara artık aldırış etmiyor olmanız lazım amacınız hayatınızı kurtarmak olsun ilk önce rahat çalışayım kolay çalışayım olmasın.

Teşekkür ederim hocam biraz daha araştırma yapacağım.

Yaşanan zorluklar bizi zafere bir adım daha yaklaştırır,gerçekten sızan parıltı bizi daha fazla aydınlatır. Benim için akrabaya ihtiyaç yok. Hem sizden hem benden, herkesten daha büyük olan tek şey içimizdeki iradedir. İradenin zaferine inanıyorum. Hayat kurtarmak içinse..başkasının oyununda iyi bir oyuncu olmak için değil, oyunun kendisi olmamız gerektiğini düşünüyorum. İşte o zaman gerçekten bir hayat yaşamış oluruz, gerçek ve bir anlam ifade eden bir hayat, işte onu arıyorum ve arkama baktığımda kötüde olsam belki, yinede gözüm açık ve mutsuz olarak gitmeyeceğim.

Yaşanan zorluklar bizi zafere bir adım daha yaklaştırır, gerçekten sızan parıltı bizi daha fazla aydınlatır. Benim için akrabaya ihtiyaç yok. Hem sizden hem benden, herkesten daha büyük olan tek şey içimizdeki iradedir. İradenin zaferine inanıyorum. Hayat kurtarmak içinse. Başkasının oyununda iyi bir oyuncu olmak için değil, oyunun kendisi olmamız gerektiğini düşünüyorum. İşte o zaman gerçekten bir hayat yaşamış oluruz, gerçek ve bir anlam ifade eden bir hayat, işte onu arıyorum ve arkama baktığımda kötüde olsam belki, yine de gözüm açık ve mutsuz olarak gitmeyeceğim.

Ben şu an gitsem mutsuz gitmem Ana de Armas profilini yapacak iradeye eriştim zaten bundan sonra benim irademi birinin sarsabileceğini pek sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı