Dil okuyup hangi bölümü seçebilirim?

Öğretmenliğin atama puanları yükseliyor. Halen daha diğer öğretmenliklere kıyasla kolay ancak ben ingilizce öğretmenliği bölümü istemiyorum mesela, öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum ileride. Tercümanlık, çevirmenlik her anlamda daha güzel işler ancak açıkta kalmamak için kişinin kendisini çok geliştirmesi lazım. Sınavda oldukça iyi bir derece de yapı taşlarından bir tanesi. Yukarıda arkadaşın dediği gibi Çince, Japonca tarzı diller çok çok revaçta ve iyi bir gelişmeyle beraber çok iyi paralar kazanılabilir buralardan. Kolay kolay atanayım işime bakayım diyorsan yapabileceğin en iyi öğretmenlik Arapça öğretmenliği.
 
İngilizceyi herkes konuşuyor be hocam. Bu dediğim iki dil deli gibi iş imkanı sunuyor.
İngilizce Mütercim Tercümanlık okuyunca tek dil üzerinden eğitim vermiyorlar zaten. Yanlıs düsünüyorsunuz.
 
Türkiye'de öğretmenlik yapılacak gibi değil çünkü imkânlar kısıtlı, bu eğitimi daha da zorlaştırıyor ve keyifsiz hale getiriyor. Bizzat ingilizce öğretmenimizin söylediği cümledir. Fakat yurtdışında öğretmen olursanız o zaman işler değişir.
 
Sadece İngilizce olmaz, universite de baska dillerde ogrenmeye bak. Kanada icin Fransızca da ogren mesela. Yapacagin meslek sana kalmis, yaptigin isi sevip basarili olursan her yerde is bulursun.
 
Turizm Rehberliği çok güzel bir bölüm. Bitirdikten sonra ülke ülke gezip turistlere rehberlik yapıyorsun. Prontotour gibi sağlam bir tur şirketine kapağı attın mı da senden iyisi yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı