Dil seçim önerisi

BartuD

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben yazılım işine yeni yeni başlıyorum ve dil öğrenmem için alan seçimi yapmam lazım. Ama kararsız kaldım mobil geliştirme, masaüstü uygulama ve bilgisayar oyun geliştirme bu üçü arasında kaldım. Bana önerebileceğiniz var mı?

Hangisine ilgi duyuyorsan onla başla. Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyor olsaydın, alanını çoktan bilmiş olman gerektiğini düşünüyorum. Alanına göre dil seç. Yazılım mantığını öğrenmek için dil öğrenmene gerek yok.

Merhaba ben yazılım işine yeni yeni başlıyorum ve dil öğrenmem için alan seçimi yapmam lazım. Ama kararsız kaldım mobil geliştirme, masaüstü uygulama ve bilgisayar oyun geliştirme bu üçü arasında kaldım. Bana önerebileceğiniz var mı?
Mobil için Flutter veya Swift'i, masaüstü uygulama geliştirmek için C#, Java veya Python'u, oyun geliştirmek için C#, c++ veya GDScript öğrenilebilir.

Mobil tarafında Swift ileri dönük bir tercih olacaktır. Oyun programlama tarafında geleceğin dili olarak gösterebileceğim bir dil yok ama GDScript'i sadece Godot Engine için tasarlanmış bir dil olduğu için size uzun vadede bir şey kazandırmaz. Masaüstü tarafında ise şirket içi işlemler için Java daha çok tercih edilirken, genel kullanım için hazırlanan programlarda C# ve Python daha çok kullanılır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı