Dilci matematiğe çalışmalı mı?

Zaten temel yeterlilik testi ya temel matematik çalışacaksın, eğer 60+50, 4X = 16 X=? Gibi işlemleri yapamıyorsanız girmeyin sınava, yapabiliyorsan neden korkuyorsun?

Türev, integral değil hocam problem çalışacaksın mantığı az da olsa, sen fark etmesen de biliyorsun.

Hocam inanın bilmiyorum daha fazla rezil etmek istemem kendimi detay vermek istemiyorum o yüzden ama gerçekten bilmiyorum.

Dediğim gibi, Khan Academy harika bir kaynak. 1’in size bir olduğunu bir kutu çizerek anlatacak kadar temelden girebiliyor. Eksiklerinizi buradan tamamlayıp kendinize bir kitap da alabilirsiniz.

Buraya bakarken TYT için anlatım yapan kaynakları da öneririm. Soru tiplerine alışırsınız.

Dediğim gibi, khan academy harika bir kaynak. 1'in size bir olduğunu bir kutu çizerek anlatacak kadar temelden girebiliyor. Eksiklerinizi buradan tamamlayıp kendinize bir kitap da alabilirsiniz.

Buraya bakarken TYT için anlatım yapan kaynakları da öneririm. Soru tiplerine alışırsınız.

Sağ olun umarım yapabilirim. Kaynak öneriniz var mı? Özelikle benim seviyede birisi için antrenmanlar cozucem ama TYT icin yeterli olmaz bence?

Temelinizden sonra 345’in TYT kitabına bakabilirsiniz. Çözüm videoları da size yardımcı olacaktır.

Temel kavramlar, üslü sayılar, oran ve orantı, polinomlar, eşitsizlikler, sayı basamakları, veri/istatistik, kümeler ve 2. dereceden denklemler bence oldukça kolay. Bir ayda hepsini bitirebilirsiniz.

Bölümün ne olursa olsun matematik her zaman belirleyicidir. Özellikle dilde artık herkes 70 üstü net yapabiliyor. Dilde matematik yapmak dil yapmaktan daha önemli, dili illaki yapacaksın zaten.

Hocam herkes öyle diyor bende biraz bu yüzden gelmiş olabilirim yani öyle kolay değil en iyi hoca bile anlatsa(ki iyi hoca değil bizimkisi) YDT hiç kolay değil hocalar bile yeni sistemin bu son sınavın özellikle çok zor olduğunu söylüyor.

Mantık, kümeler, bölme-bölünebilme ve temel kavramlar konularından 10 soru geliyor yaklaşık. Sağma bir çalışma ile 1 ayda 10 neti garanti edebilirsiniz aslında.

Sizinkisi biraz yukarıda belirttiğiniz gibi ön yargıdan dolayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı