Dilci matematiğe çalışmalı mı?

Şimdi integrallerle oynuyorum :D
Hiçbiri zor değil zaten. Hepsinin bir mantığı ve açıklaması var. Biraz düşününce ve alışınca insan “formül” gözüyle bile bakmadan her şeyi buluyor. Zaten formülü şuydu diyerek matematik çözen matematik yapmıyordur, papağanlığın alternatif versiyonu gibi bir şey oluyor. :D Zor problemlerde bilginizi kullanarak çözüme ulaşmanız en zevklisi. İleride bir şeyi hesaplarken orada ne kullanacağınızı kendiniz bulmanız gerekiyor. Sadece soruyu görüp formül yapıştıranlar da orada hiçbir şey başaramaz.

Sinir bozucu tek şey, çarpanlara ayırırken tek tek deneme yapmak. Amelelik, sınav sistemlerinde de gidip 4-5 haneli sayı veriyorlar ve uğraştırıp duruyorlar. Ayrıca, yıllardır yan yana veya akıldan bölme ötesinde hiçbir bölme işlemini hesap makinesi kullanmadan yapmadım. Bu çağda tam bir vakit kaybı.

Benim de ilk kitabım antrenmanlar'dı hocam. Şimdi integrallerle oynuyorum :D

Ciddi misiniz var ya integral asla hayal edemiyorum şu an çok mutlu oldum ben hep yalnız olduğumu hissediyordum bu konuda peki sonrasında ne yaptınız ne çözdunuz nasıl ilerlediniz😁

Hiçbiri zor değil zaten. Hepsinin bir mantığı ve açıklaması var. Biraz düşününce ve alışınca insan “formül” gözüyle bile bakmadan her şeyi buluyor. Zaten formülü şuydu diyerek matematik çözen matematik yapmıyordur, papağanlığın alternatif versiyonu gibi bir şey oluyor. :D zor problemlerde bilginizi kullanarak çözüme ulaşmanız en zevklisi. İleride bir şeyi hesaplarken orada ne kullanacağınızı kendiniz bulmanız gerekiyor. Sadece soruyu görüp formül yapıştıranlar da orada hiçbir şey başaramaz.

Sinir bozucu tek şey, çarpanlara ayırırken tek tek deneme yapmak. Amelelik, sınav sistemlerinde de gidip 4-5 haneli sayı veriyorlar ve uğraştırıp duruyorlar. Ayrıca, yıllardır yan yana veya akıldan bölme ötesinde hiçbir bölme işlemini hesap makinesi kullanmadan yapmadım. Bu çağda tam bir vakit kaybı.

Çok haklısınız benimki tamamem ön yargı bir de çevre etkisi var zaten bunun matematiği kötü bu zaten sözelci bu zaten hiç yapamıyor gibi sözlerle matematik yapmamayı bana daha çok normalleştirdiler.

@864199 ben 11. sınıfta proje ödevi olarak çözmüştüm. Ondan sonra Okyanus 40 Seans TYT bitirmiştim.

345 TYT matematiğin de yarısını çözmüştüm. Sonra seri deneme çözmüştüm.

Denemelerde geometri dahil 27-28 geliyordu. Ama hiç ciddi çalışmıyordum.

AYT'yi fasiküllerle hallettim. Apotemi ve çap fasiküllerini kullandım.

Olasılık gibi kıl konular yüzünden onda da 20-25 AYT neti geliyordu.

Şimdi de bölüm gereği her dersimin içinde matematik olduğu için matematiğe bir aşinalığım var.

İşin özü tamamen matematiğe maruz kalmak. Umarım sınav gönlünüzdeki gibi geçer.

@864199 ben 11. sınıfta proje ödevi olarak çözmüştüm. Ondan sonra okyanus 40 seans TYT bitirmiştim.

Şimdi de bölüm gereği her dersimin içinde matematik olduğu için matematiğe bir aşinalığım var.

Sağ olun hocam bana tek TYT lazım o da az yani 5 net bile yetiyor.

@864199 ben 11. sınıfta proje ödevi olarak çözmüştüm. Ondan sonra okyanus 40 seans TYT bitirmiştim.

Peki diğer derslere nasıl çalışmalıyım? Taktir edersiniz ki matematiğim olmadığı için diğer sayısal dersleri de yapamıyorum. Yada direkt boş bıraksam ne olur matematik odaklansam yada dilci olarak biyoloji vs daha kolay diyorlar sizce diğer sayısal derslerden hangi konulara bakmalıyım en azından bir soru yapayım.

Peki diğer derslere nasıl çalışmalıyım? Takdir edersiniz ki matematiğim olmadığı için diğer sayısal dersleri de yapamıyorum.
Biyoloji çok kolay. Hafif yabancı dil bilginiz varsa terimler zaten tek görüşte ezberleyebileceğiniz ve öğrenebileceğiniz şeyler. Matematikte az ilerledikten sonra kimya ve fizik derslerinde de hızlı hızlı ilerlersiniz.

Şu listeye bakabilirsiniz:

Videolar zaten kısa, günde bir tane izleyip soru çözseniz yeter. Sınava doğru da tekrar edersiniz.

Biyoloji çok kolay. Hafif yabancı dil bilginiz varsa terimler zaten tek görüşte ezberleyebileceğiniz ve öğrenebileceğiniz şeyler. Matematikte az ilerledikten sonra kimya ve fizik derslerinde de hızlı hızlı ilerlersiniz.

Şu listeye bakabilirsiniz:

Videolar zaten kısa, günde bir tane izleyip soru çözseniz yeter. Sınava doğru da tekrar edersiniz.

Teşekkür ederim fizik kimyadan bakmama gerek var mı?

@864199 ben sadece matematik çalışmıştım. Biraz biyoloji bakmıştım sadece. 1 ay bakılsa yapılabilir düzeyde ama hiç önem vermedim.

Fizik ve kimya ile yıldızlarım hiçbir zaman barışmadığı için pek tavsiye veremem.

YDT ile matematik birlikte nasıl gidecek ya? Bende çalışıyorum ama olmuyor birlikte kafa kalmıyor sanki. Bu arada Kimya ve Biyoloji kolay aslinda. Fizik ise bizim gibi dilciler icin biraz plus kaciyor. Baya zor geliyor bana. Belki size kolay gelir. Fizikten 2,3 soru yapabiliyorum en fazla. Fen icin cok ugrasmayin bence. Fende toplam 12-13 net yapsaniz yeterli diye dusunuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı