Dilci matematiğe çalışmalı mı?

Daimi olsun hocam ben hiç TYT sorularına bile bakmadım çıkmış sorulara bakayım değil mi en iyisi? Bende tek başıma test vs çözmeye çalışıyorum ama sanki boşa gidiyor gibi YDT beklediğimden daha karmaşık.
Karmasik ama ilk basta oldugumuz icin oyle geliyor. TYT matematikte temel kavramlar, kumeler, ve mantik konulari cok basit o konulardan toplam 9-10 soru geliyor. 5 neti gecersiniz yani o konulara bakarsaniz.

Karmasik ama ilk basta oldugumuz icin oyle geliyor. TYT matematikte temel kavramlar, kumeler, ve mantik konulari cok basit o konulardan toplam 9-10 soru geliyor. 5 neti gecersiniz yani o konulara bakarsaniz.

Sağ olun teşekkür ederim galiba evet başı mantık otursa yaparız acaba YDT'den en çok hangi konuya bakmam lazım gramer mi you say soruları mı yoksa reading mi? Kelime çalışamıyorum günlerdir gramer sınavı olacaz diye hep gramerden gidiyorum.

@864199 ben 11. sınıfta proje ödevi olarak çözmüştüm. Ondan sonra Okyanus 40 Seans TYT bitirmiştim.

345 TYT matematiğin de yarısını çözmüştüm. Sonra seri deneme çözmüştüm.

Denemelerde geometri dahil 27-28 geliyordu. Ama hiç ciddi çalışmıyordum.

AYT'yi fasiküllerle hallettim. Apotemi ve çap fasiküllerini kullandım.

Olasılık gibi kıl konular yüzünden onda da 20-25 AYT neti geliyordu.

Şimdi de bölüm gereği her dersimin içinde matematik olduğu için matematiğe bir aşinalığım var.

İşin özü tamamen matematiğe maruz kalmak. Umarım sınav gönlünüzdeki gibi geçer.
İlk 12 konu bittikten sonra, hatta oran orantiya bile gelmeden sonlarina dogru 9. Konunun sonlarina dogru brans denemelere gecilmesi gerek, bunun raconu budur. Sonra her gun paragraf, 20 matematik netine ulasildigi zamani bile beklemeden geometri calisilsa ve eksikler varsa dil bilgisi calisilsa sinav kazanilir. Tabii fen de calismak gerek.

İlk 12 konu bittikten sonra, hatta oran orantiya bile gelmeden sonlarina dogru 9. Konunun sonlarina dogru brans denemelere gecilmesi gerek, bunun raconu budur. Sonra her gun paragraf, 20 matematik netine ulasildigi zamani bile beklemeden geometri calisilsa ve eksikler varsa dil bilgisi calisilsa sinav kazanilir. Tabii fen de calismak gerek.
Ama dilcinin bu kadar calismasina gerek yok tabii, derdim
Ta ki bir 12. Sinif sayisal ogrencisi olarak, bu sinavda matematik yapan kazaniyor, nasil mezun olan sayisalcilar sirf keyif yerine ydt'ye girip sadece tytleri iyi ve ydt ingilizce sorulari berbat olsa bile sirf tytdeki matematik sayisi iyi diye iyi siralamalar yapiyorlar.

İlk 12 konu bittikten sonra, hatta oran orantiya bile gelmeden sonlarina dogru 9. konunun sonlarina dogru brans denemelere gecilmesi gerek, bunun raconu budur. Sonra her gun paragraf, 20 matematik netine ulasildigi zamani bile beklemeden geometri calisilsa ve eksikler varsa dil bilgisi calisilsa sinav kazanilir. Tabii fen de calismak gerek.

Ama dilcinin bu kadar calismasina gerek yok tabii, derdim.
Ta ki bir 12. sinif sayisal ogrencisi olarak, bu sinavda matematik yapan kazaniyor, nasıl mezun olan sayisalcilar sirf keyif yerine YDT'ye girip sadece TYT'leri iyi ve YDT İngilizce sorulari berbat olsa bile sirf TYT'deki matematik sayisi iyi diye iyi siralamalar yapiyorlar.

Hocam böyle deyince daha çok motivasyonumu kaybediyorum ama daha 4 işlemde sıkıntı var iken bunları deyince çok zor geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı