Dilci TYT'den Kaç Net Yapmalı?

Merhabalar, mezun bir dil öğrencisiyim. Yds'den 80 soruda 60-70 arası net yapabiliyorum. Ortalama netim ise 65 net. Fakat, TYT'de zayıf kalıyorum. Matematik temelim olmadığı için 1 net bile yapamıyorum matematikten. TYT netim puan olarak maksimum 230-250 arası oluyor. Şu an matematik temeli yapmaya çalışıyorum ama zaman kalmadı.

Hedefim İngilizce öğretmenliği. Fakat duyduğuma göre, TYT'den daha fazla net yapmam gerekiyormuş. Eğer öyleyse bu senede kazanmam zor gibi gözüküyor.

Bu TYT puanıyla iyi bir yds netiyle atanabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Ne yaptın, hocam; sınavın nasıl geçti?
 
@Thiago Alcantara YDT'yi fule yakın yakıp TYT etkilemedi demesi de garip :D Diğer alanlarda fule yakın yapınca çok çok iyi sıralamalar geliyor.
Evet öyle yazması biraz garip olmuş. Ben de şu anda 65-70 arası YDT yapıyorum TYT 75-80 arası ama gel gör ki YDT'den yumruğu yiyeceğim muhtemelen sınavda. O sebepten mezuna kalmayı düşünüyorum ama bir yandan da sınav sisteminin değişmesinden korkuyorum.
 
@Thiago Alcantara size bir şey söyleyeyim, TYT'yi biraz iyi tutun. YDT'den de ortalama bir sonuç yapın, bu arkadaştan daha iyi sıralama yaparsınız.
Sıralamam muhtemelen 6-7bin gelecek ama ben ODTÜ veya Boğaziçi istiyorum, bu sıralamalara da gelmesi mümkün değil. Bilmiyorum bakacağız sonuçlar gelince, sistemin değişmesi ise öngöremeyeceğimiz bir şey zaten.
 
Dilci TYT'de 120 net yapmalı. YDT'de maalesef herkes 75-80 yapıyor zaten. 65 neti sayısalcılar yapıyor ve TYT ile dilcilere fark atıyor. Asıl farkı TYT ortaya koyuyor.

1 yanlışla tüm dilciler geriye mi atıyor yani?
Bir tek bunu çıkarabiliyoruz çünkü bu yorumdan.
 

Geri
Yukarı